TV-DUELL: Samsung vs Dell

FlatTV på sparebluss? Vi har sammenliknet Dells 32-tommer til 15.849 kroner mot Samsungs like store LCD til 10.999 kroner.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Denne gangen er det 32-tommere fra Samsung og Dell som får kjørt seg på testbenken. De to duellantene er begge HD-klare og har mer eller mindre identiske spesifikasjoner, men hva ligger da egentlig bak prisforskjellen?

I denne testen gir vi deg svaret.

Dell til venstre koster 5000 kroner mer enn Samsung til høyre
Vis mer
Minispesifikasjoner
 DellSamsung
Antall Scart (med RGB)2 (1)2 (1)
Komponent-inngang11
DVI m/HDCP11
HDMI m/HDCP1Nei
VGA11
S-Video21
Oppløsning1366 x 7681366 x 768
Oppgitt kontrast1000:12000:1 (dynamisk)
Oppgitt lysstyrke450 cd/m2500 cd/m2
BordstativJaJa
HøyttalereJa (løse)Ja (sidemontert)
Teknologi & størrelseLCD - 32"LCD - 32"
Skjønnheten og udyret

Det tar oss ikke mange minuttene å konstatere at en raus håndfull av de ekstra kronene du må ut med ligger godt synlig på selve overflaten.

Samsung fjernkontroll blir relativt puslete i forhold til Dells lille sorte Vis mer


Står du inntil Samsungen får du kjapt en kraftig plastikkfølelse. Heller ikke fjernkontrollen gir oss spesielt lyst til å skrike av antiplastisk begeistring. Det vil likevel ikke si at Samsungen er stygg, men ved siden av Dellen ser den litt stusselig ut.

I tillegg til et stødig og respektabelt bordstativ, har Dellen en sort fjernkontroll med høy siklefaktor. Stikkordene er blå bakgrunnsbelysning og elegant plassering av knapper.

Dell skal også ha plusspoeng for at TV-foten er dreibar. Dette er en fordel på LCD-TVer hvor betraktningsvinkelen kan gi utslag for seeropplevelsen. På Samsungen må du derimot vri hele TVen for å oppnå samme effekt, noe som kan være et lite irritasjonsmoment om du vil sitte andre steder enn rett foran TV-skjermen.

Trykk her for video av begge TVene!

Menyforskjeller

Samsung har valgt å montere høyttalerne på begge sider av TVen. Dell har derimot løse høyttalere som kan sidemonteres, eller stå på hvert sitt medfølgende stativ. Dette gjør dem særdeles plasseringsvennlige, og en ting er i alle fall sikkert: De skjemmer ikke ut stua!

Også når vi sammenligner menysystemet stikker Dell av med seieren. I tillegg til et ryddig og moderne utseende får du flere muligheter enn på Samsungen. Muligheten for å justere ned menybakgrunnen hos Dell trekker definitivt opp rundt helhetsinntrykket.

Merk: Bortsett fra de ekstra tommene er Dell-TVen stort sett identisk med 37-tommeren vi nylig hadde inne på testbenken, og per dags dato skiller det bare et par tusenlapper mellom de to modellene.


Vi har testet TV-, DVD- & HDTV-signaler, og avslørt relativt store forskjeller. Hvilken av de to duellantene vinner på bildekvalitet?