Smart Clubs ekstreme TV-kampanje er det ultimate bevis for at TV-prisene bare vil fortsette å synke. Foto: Smart Club/Jogrim Aabakken
Smart Clubs ekstreme TV-kampanje er det ultimate bevis for at TV-prisene bare vil fortsette å synke. Foto: Smart Club/Jogrim AabakkenVis mer

TV-bonanza på Smart Club

Smart Club frister denne uken med oppsiktsvekkende rimelige TV-apparater. De utrolige prisene bærer bud om at TV-prisene langt fra har nådd bunnen.

499 kroner for en 15-tommers LCD-TV fra Dantax. 999 kroner for en 22-tommer fra Toshiba. 1.290 kroner for en 19-tommer med innebygd DVD-spiller, samt 12-volt-adapter, fra Tecsonic. 1.490 kroner for en HD-Ready 22-tommer med innebygget DVD-spiller fra Toshiba.

Denne ukens TV-bonanza hos Smart Club er nok et eksempel på hvor raskt prisfallet når det gjelder forbrukerelektronikk generelt - og TV-er spesielt, har vært. Spørsmålet som gjenstår er om trenden vil fortsette. Hvor langt ned i pris kan man egentlig gå?

Billigste hittil? 32-tommer til 2.495 kroner

Ingen grunn til hastverk

Per Rune Lunderby, administrerende direktør i Smart Club, ville riktignok ikke svare da vi spurte om de tjener penger på TV-apparatene i denne ukens kampanje. Lunderby begrunner dette med at Coop, som eier Smart Club, har som policy ikke å kommentere fortjeneste på enkeltprodukter.

Vi kan derfor ikke vite om disse prisene gir fortjeneste, eller om TVene brukes som lokkevarer og at de i praksis er subsidiert for å få deg til å besøke et av varehusene. Likevel, Smart Club-kampanjen viser på en overtydelig måte at du som er på jakt etter et TV-apparat overhodet ikke trenger å forhaste deg. Tvert i mot, for hver måned som går blir TV-ene bedre, mer avanserte - og billigere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan er det mulig å selge det så billig? Vi har spurt Ikea.

Tok grundig feil

Og nok en gang får uttalelsene fra Stiftelsen Elektronikkbransjen et komisk skjær. Så sent som i februar 2010 uttalte administrerende direktør Synnøve Bjørke følgende til DinSide: - Prisen på TVer kan ikke falle mer nå, vi kan rett og slett ikke betale under 3.000 kroner for en ny TV.

Bare noen uker etter denne uttalelsen kunne DinSide fortelle at Elkjøp og Lefdal tilbød en 32-tommer for 2.495 kroner. Og nå har altså Smart Club en kampanje - riktignok tidsbegrenset - der det rimeligste apparatet koster latterlige 499 kroner.

Moderate spesifikasjoner

I denne ukens kundeavis lokker Smart Club blant annet med 499 kroner for en ny TV. Foto: Smart Club
I denne ukens kundeavis lokker Smart Club blant annet med 499 kroner for en ny TV. Foto: Smart Club Vis mer


Nå skal vi for sikkerhets skyld understreke at Smart Clubs kampanje-TV-er selvsagt har moderate spesifikasjoner. For eksempel har ingen av dem full HD-oppløsning. Tilkoblingsmulighetene er begrensede og kun én av modellene er oppgitt å ha innebygget digital tuner.

Når det er sagt - vil disse apparatene helt sikkert i manges øyne kunne gjøre en helt grei jobb både på kjøkken, barnerom og hytter.

Les vår guide til 3D-TV-er her

925 stykker

Ifølge Per Rune Lunderby, administrerende direktør i Smart Club, omfatter kampanjen totalt 925 apparater. Lunderby ønsker imidlertid "av konkurransehensyn" ikke å oppgi tallforholdet de ulike modellene i mellom. Lunderby kan imidlertid fortelle at TV-apparatene vil bli fordelt mellom de tre Smart Club-varehusene på Alnabru, Slependen og Råde, hvorav de to sistnevnte forøvrig reåpnes i dag.

Billig overalt

I sammenheng med Smart Clubs TV-kampanje, har vi tatt en virtuell tur ut i 17 norske elektronikk-nettbutikker på let etter de aller billigste TV-apparatene som for tiden tilbys. Vår oversikt viser at ingen av nettbutikkene kan friste med like oppsiktsvekkende priser som Smart Club. Likevel, et stort flertall - nærmere bestemt 12 av 17 butikker - tilbyr TV-apparater i prisklassen under 2.000 kroner. Tre aktører har i tillegg produkter som koster mindre enn 1.500 kroner. Flat-TV-ens tid som luksusprodukt er altså så definitivt forbi.

TV-bonanza på Smart Club
Ønsker du deg likevel en billedrørsTV, kan du få dette, helt gratis, på Finn.no.

Les også:

  • 32-tommers flat-TV for 2.500 kroner
  • Her finner du de billigste flat-TVene
  • Prisene kan ikke falle mer
  • Hvordan er det mulig? Ikea
  • Hvordan er det mulig? Ludo Terninkast 6
  • Hvordan er det mulig? Flexi Visa