Tunge ting triller

Skal du flytte på noe tungt, er dette en smart løsning.

Mange ting i hus og hjem er for store og tunge til å løftes alene, noen ganger til og med for tunge for to. Da kan du alltids spørre noen av naboene, men alternativet kan også være smarte traller.

Les også: Ikke la deg lure av "Marcus" på Finn.no

Oppfinnelsen av hjulet var som kjent et vendepunkt, men et hjul gjør ikke mye nytte hvis ikke hjulopphenget er like smart. Derfor finnes det et utall av traller for ymse behov, men de tar gjerne stor plass, særlig når de ikke er i bruk.

De nevenyttige av oss kan lage seg små traller til å flytte tunge ting på, hjul får man kjøpt og materialer er heller ikke vanskelig å få tak i. Men da blir det gjerne spesialløsninger.

Finnes det traller som passer til alt? Store og små gjenstander, tunge eller bare uhåndterlige?

Les også: Nå må du melde flytting to ganger

3-hjuls trallen

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Nei, dette er ikke for småbarn, men derimot et ganske genialt konsept. Det som står på tre flater vipper ikke, og fordeler belastningen automatisk.

Med tre hjul på tre armer som stikker ut fra en nedsenket skål, løser du de fleste problemer. Står gjenstanden på bein, setter du dem oppi skåla. Er gjenstanden flat, setter du den bare oppå, det er tre gummiputer som fordeler vekten og sørger for at gjenstanden ikke sklir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kjøpte våre 3-hjulstraller hos Jula, som er en sterk utfordrer til Clas Ohlson og Biltema. De er også tuftet på god gammel svensk postordretradisjon, men har etablert butikker flere steder i Norge. Trallene koster bare 79 kroner for paret og du trenger to par.

Les også: Rørleggere boikotter billigprodukter

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Du kan også kjøpe lignende traller på nettet, der finner du også kraftigere varianter med større hjul. Søker du på "3-wheel dollys" finner du flere alternativer.

Skal du flytte gjenstander på svært ujevnt undelag er større hjul å foretrekke. På passe hardt undelag som ikke er av de mest sårbare fungerer hjulene fra Jula helt ok, selv på svært tunge gjenstander.