Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Tror på snarlig boligopptur

Eiendomsmeglerne jubler over rentekuttet.

I dag senket Norges Bank styringsrenten med utrolige 1,75 prosentpoeng. Like etter fulgte Nordea og varslet at de vil sette ned boliglånsrenten sine tilsvarende.

Og det er god musikk i ørene til eiendomsmeglerne, som lenge har ventet på at bankene skal sette ned renten, slik flere får lån og har mulighet til å kjøpe boliger.

- Jeg tror at dette her et kraftig stimuli til å få mekanismen i boligmarkedet i gang igjen, sier en fornøyd leder av Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer.

Les også: Full forvirring om renten

Kan skje før april

Dreyer har de siste månedene sett svært alvorlig på fallende eiendomspriser og bråstopp i boligsalget. Med dagens rentekutt har han blitt litt mer optimistisk.

- Jeg har positiv tro på fremtiden, og jeg tror det store rentekuttet er et virkemiddel som vil gjøre at vil begynne å se en friskmelding av lånepolitikken for bankene på nyåret, sier Dreyer til DinSide.

Han tror vi vil merke oppturen i markedet tidligere enn ventet.

- Vi har sagt vi tror på skifte rundt sommertider, men dette rentekuttet kan gjøre at mye kommer til å se lysere før det. Spesielt når det gjelder økning av omsetninger, der vil kan få et mye mer normalt marked, sier Dreyer og legger til:

- Nå har det jo vært unntakstilstand, og jeg tror vi vil se kraftig forbedring i omsetning i løpet av første kvartal neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tror på snarlig boligopptur


Er du fornøyd med rentekuttet? Delta i diskusjonen på DinSides Forum

- Heia Gjedrem

Fortsatt usikkerhet

Analytiker Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret er litt mer forsiktig med å spå en snarlig opptur i markedet.

- I utgangspunktet er denne rentenedsettelsen positiv for boligmarkedet, mest for de som allerede eier en bolig og sitter med høyt lån, sier Øye til DinSide.

- Men samtidig er usikkerheten i markedet så høy, at vi nok ikke vil merke noen umiddelbar virkning, legger han til.