KOMMER: Mikael Hagman, nordisk sjef for Media Markt, skal presse prisene.  Foto: Media Markt
KOMMER: Mikael Hagman, nordisk sjef for Media Markt, skal presse prisene. Foto: Media MarktVis mer

Tror på enda billigere dingser

Media Markt kommer til Norge, og prisene kan rase.

Ryktene har gått en stund, men nå er det bekreftet: Elektronikkgiganten Media Markt skal etablere butikker i Norge i løpet av 2012.

Med slagsordet "Ich bin doch nicht blöd" ("jeg er ikke dum") vil tyskerne gi Expert og Elkjøp hard konkurranse i et allerede presset market.

Elektronikkbransjen selv mener prisene i Norge er alt for lave

"Ikke Lidl"

- Vår filosofi er lavere priser, størst utvalg og best service. Jeg tror de fleste forbrukere vil like dette, men det blir opp til oss å bevise at vi er best, forteller pressekontakt Henrik Freudenthal i Media Markt til DinSide.

Konseptet er digre butikker med lave priser, og tyskeren ser nå på 20 aktuelle lokaliteter rundt om i Norge. Den første butikken skal åpne "sentralt på Østlandet" i løpet av 2012, uten noen mer spesifikk adresse.

Media Markt har vært i Sverige siden 2006, og Freudenthal hevder konsekvensen ble lavere priser over hele fjøla.


- Andre utenlandske giganter som har prøvd seg i Norge, som Lidl, har slitt. Hva tenker dere om det?

- Den store forskjellen er at Lidl solgte sine egne varer. Vi skal selge de samme varene, billigere, og med bedre service, skryter Freudenthal.

Finn alle tilbudene på ett sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpen for prisnedgang

Expert er en av kjedene som nå får hardere konkurranse.

KLAR TIL KAMP: Philip Straumsheim i Expert er villig til å sette ned prisene.  Foto: Expert
KLAR TIL KAMP: Philip Straumsheim i Expert er villig til å sette ned prisene. Foto: Expert Vis mer


Kommunikasjonsdirektør Philip Straumsheim har fulgt med på hvordan det gikk i Sverige, og har gode nyheter til norske forbrukere.

- Når en ny aktør skal ta markedsandeler, setter de ofte prisene veldig lavt. I Sverige var konkurransen spesielt utsatt, og vi ser for oss at noe liknende kan skje her som der: Det kan bli et enda større prispress mellom kjedene, forteller Straumsheim til DinSide.

Med andre ord: Dingsene kan bli enda billigere. Dette skal ha skjedd i Sverige, og det kan skje her.

- Vi sier bare "kom igjen", vi er klare til kamp! avslutter Straumsheim.

Informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp er også klar til kamp, og hevder de har vokst med 50 prosent i Sverige siden Media Markt kom inn i dette markedet.

- Når det gjelder prispress er vi mer spent på om for eksempel Amazon.com kommer til Norge med fullt maskineri. Vi tror det vil bli en bli vel så stor utfordring med tanke på pris. Media Markt har jo ikke nettbutikk en gang, forteller Indresøvde.

STOR PRISTEST: Norske nettbutikker slår kraftig tilbake

Billig allerede

Prisene på elektronikk i Norge anses allerede for å være lave. Men Media Markt hevder de kan presse dem enda lenger ned på grunn av sin størrelse og store omsetning. De har i dag 615 butikker i 15 europeiske og asiatiske land.

Informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som representerer blant annet el-kjedene, er spent på utviklingen.

- Konkurransen på priser er hard. Vi har veldig lave priser i Norge sammenliknet med andre land, forteller han til DinSide.

SERVICE: Erik Andersen i Elektronikkbransjen tror service blir vel så viktig som pris.  Foto: Foto: Stian Sønsteng, Elektronikkbransjen
SERVICE: Erik Andersen i Elektronikkbransjen tror service blir vel så viktig som pris. Foto: Foto: Stian Sønsteng, Elektronikkbransjen Vis mer


Han ser ikke bort fra at prisene nå kan bli enda lavere. Men det er ikke bare pris det handler om. Ifølge Andersen etterlyser mange god, gammel service.

- Det tror jeg kommer til å bli veldig viktig fremover, avslutter Andersen.

Billigere og dyrere

DinSide har tidligere vist at elektronikk er av de tingene man ikke trenger reise til Sverige for å få billigere.

For å sjekke de svenske prisene kan man sammenlikne den norske og svenske nettbutikken til Expert.

En Playstation 3 med 160 gigabyte harddisk koster i Norge 2.499 kroner. I Sverige koster den 2.999 svenske kroner; 2.655 norske. Altså noe dyrere.

En LG 42LE550N LED-TV koster 7.999 kroner i Norge, og det samme i svenske kroner i Sverige. Eller 7.081 norske kroner, altså tusenlappen billigere.

Dette er vel og merke priser i nettbutikk; et marked hvor Media Markt ikke er tilstede. Netthandel skal de holde seg unna. Dessuten er det vanskelig å si hvor langt ned de svenske prisene har blitt presset. Med Norges allerede billige elektronikk kan vi oppleve enda lavere priser enn Sverige.

Gleder du deg til Media Markts inntog? Tror du på billigere dingser? Har du erfaringer fra butikkene? Si din mening under!