Tripp Trapp-stolen

Tripp Trapp-stolen er for mange en kjær, gammel venn. Da den først kom på markedet ville ingen ha den, men et NRK-program bidro til det som skulle bli en av de aller største norske møbelsuksesser. Nylig ble den kåret til tidenes norske møbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Tripp Trapp-stolen
En stol å vokse i

Tripp Trapp-stolen er en av møbelklassikerne de aller, aller fleste har vært borti. Peter Opsviks klassiske barnestol har solgt i fem millioner eksemplarer, og har vært en gedigen salgssuksess for møbelprodusenten Stokke.

Det geniale med stolen er at, ved å justere på setet og fotstøtten, kan den lett tilpasses barn i alle aldre. Den vokser med barnet.

Folkets klassiker

Da Tripp Trapp-stolen ble lansert i 1972, fantes det ikke noe lignende på markedet. Det betyr imidlertid ikke at den var en umiddelbar suksess, snarere tvert imot. Forhandlerne ville ikke ta den klumpete stolen inn. Markedet sa tvert nei.

Det var flørst etter at stolen ble brukt i et TV-program, at småbarnsforeldre fikk nyss om det nye møbelet. NRKs sentralbord ble nedringt, og snart var den et fast innslag i småbarnshjem - og barnehager. Det er langt mellom de barnehagene som ikke serverer frukt og matpakke til barn, trygt plassert i en Tripp Trapp Trestol.

Designeren som har gjort ergonomi til sitt livsverk.  Foto: Opsvik
Designeren som har gjort ergonomi til sitt livsverk. Foto: Opsvik Vis mer


Prisbelønt

Tripp Trapp-stolen er designet av Peter Opsvik (67). Opsvik har gitt form til en rekke kjente sittemøbler, blant annet 80-talls slageren Balans, og Hågs salgssuksesser Capisco og H05.

Opsvik har vunnet en rekke priser for sitt design, en rekke av dem for Tripp Trapp-stolen.

- Jeg har alltid forsøkt å tenke langsiktig. Jeg er problemløser av legning. Dessuten prøver jeg å holde meg unna moter, da er sjansen større for at du lager et produkt som får et langt liv og som kanskje til og med blir en klassiker, sier Peter Opsvik.

Folkets klassiker

Stolen ble valgt ut blant 70 møbelfavoritter, som inngår i utstillingsprosjektet Insidenorway.no.

Juryen som valgte ut Tripp Trapp-stolen i konkurransen besto av 10 fagpersoner fra bransjen, med representanter fra ulike produsenter, Norsk Designråd, Møbelrådet, Innovasjon Norge, Kunsthøgskolene, og designere som har markert seg sterkt de siste årene.

Kilder: Peter Opsvik Design; Stokke; Insidenorway.no.