Viktor Luftrenser fra Stadler Form trekkes tilbake fra markedet. Foto: Produsenten
Viktor Luftrenser fra Stadler Form trekkes tilbake fra markedet. Foto: ProdusentenVis mer

Trekker tilbake luftrenser fra Stadler Form

En feil i filteret kan føre til brann.

Viktor Luftrenser fra Stadler Form trekkes tilbake fra markedet i dag, etter at det er funnet en feil i filteret som i sjeldne tilfeller kan føre til brann, skriver distributøren F&H Skandinavia AS i en pressemelding.

Luftrenseren har vært solgt i Norge siden 2010, og kommer i en hvit og en sort utgave. Til feilen er utbedret har F&H Skandinavia sett seg nødt til å stoppe salget av luftrenseren.

Lett å fikse

Det er imidlertid ingen grunn til å kaste luftrenseren, om du har kjøpt en slik. Feilen skal kunne rettes opp ved en mindre justering.

– Vi ber derfor eiere av ovenstående Viktor Luftrensere om å innlevere luftrenseren til deres forhandler med henblikk på å få foretatt denne justering, heter det fra distributøren.

F&H Skandinavia på nett

Rundt hundre produkter tilbakekalles hvert år

Forrige uke fortalte avdelingsleder Sverre Lundh Limtun ved Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) at det årlig kommer meldinger om mellom 90 og 100 potensielt farlige produkter på det norske markedet.

Det vanligste ved slike tilfeller er at du leverer varen tilbake i butikken der du kjøpte den, eller eventuelt en annen butikk hvor de selger varen, og du skal da få pengene refundert.

Det er enkelt.

Sjekk tingene dine

Utfordringen er heller hvordan du kan være trygg på at du ikke går glipp av en tilbaketrekking av et produkt som du kanskje har i huset? Vi i DinSide gjør vårt beste for å holde deg oppdatert, men det finnes også sentrale registre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer: Slik finner du ut om du har risikable varer i skapet