Trehytte for viderekomne

Moderne hus med alt av fasiliteter, og uforstyrret utsikt til naturen? Ja takk, begge deler - med et hus oppe i trærne.

Trehytte for viderekomne

  1. Store bilder av trehuset


Bo i toppen av et tre

Har du alltid drømt om ditt eget fristed ute i naturen, langt fra folk og fe? Eller kanskje du var en av dem som alltid snekret på en trehytte i skogen.

Det engelske arkitektfirmaet Sybarite har tegnet noen fullblods trehytter som du faktisk kan bruke som helårsbolig.

Trykk her for å se store bilder av trehuset!

- Vi kom opp med konseptet da vi ble bedt om å bygge et hus i en nydelig skog, sier Torquil McIntosh til DinSide. McIntosh er en av partnerne i det kreative arkitektfirmaet.

Ekorn og fugler som nærmeste naboer. Illustrasjon: Sybarite UK. Foto: Sybarite UK
Ekorn og fugler som nærmeste naboer. Illustrasjon: Sybarite UK. Foto: Sybarite UK Vis mer


Organisk livsstil

Med dette trehuset oppfordrer Sybarite til en organisk livsstil, ifølge hjemmesiden deres. I et trehus lever man tett på naturen, med ekorn og fugler som nærmeste naboer i tretoppene, og vakker utsikt over skogen.

- Vi ville ikke ødelegge området hvor huset skulle stå, og bestemte oss for å tenke nytt. I stedet for en helt vanlig, konvensjonell og diger grunnmur, har huset fått tre festepunkter, forklarer han. - Huset står dermed helt øverst i skogen, med tretoppene som visuell hage.

Trehuset er laget av resirkulerte materialer, og det bruker vinden til å produsere sin egen strøm, ved hjelp av kinetiske elementer montert på undersiden av huset. Det leveres som et prefabrikert byggesett som kan settes opp på to uker, og skal være lett å vedlikeholde. Dessuten er det modulært, slik at man selv kan velge hvor stort hus man vil ha - fra ett til fem rom.

Simon Mitchell og Torquil McIntosh fra Sybarite. Foto: Sybarite UK. Foto: Sybarite UK
Simon Mitchell og Torquil McIntosh fra Sybarite. Foto: Sybarite UK. Foto: Sybarite UK Vis mer


Ren luksus

Tro ikke at du må bo primitivt som en apekatt, selv om huset er i tretoppene. - Trehuset er 300 kvadrameter ren og skjær luksus, forsikrer McIntosh.

Og prisen på herligheten? Ikke mindre enn 900.000 pund, kan McIntosh fortelle oss. Det tilsvarer ikke mindre enn i overkant av 10,3 millioner norske kroner, med dagens kurs.

Trehuset er ikke mindre populært av den grunn. - Vi mottar et dusin e-post om dagen, med forespørsler om hva trehuset koster, sier McIntosh.


Prosjektet er fremdeles på tegneblokken, bokstavelig talt. Sybarite samarbeider med de lokale plan- og bygningsetatene, samt eiendomsutviklere i landlige deler av England, som Wiltshire og Gloucestershire.

Kilder: BornRich.org, Sybarite.