Tregt boligmarked

Som ventet falt boligprisene også i november.

Publisert
Sist oppdatert

Gjennomsnittsprisene på boliger i Norge gikk ned 1,1 prosent fra oktober til november. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisen med 0,4 prosent.

Det viser statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendoms-meglerforetakenes forening (EFF).

Det er spesielt leiligheter som trekker gjennomsnittsprisene ned. Samtidig viser boligprisstatistikken at den gjennomsnittlige prisen hittil i år er 12 prosent høyere enn gjennomsnittet for 2006

Alt om boligpriser på DinSide Bolig

Boligprisene i november er...

 • 3,8 prosent høyere enn i november 2006.
 • 321 prosent høyere enn i forrige bunnår, 1992. Korrigert for inflasjonen er prisene nå 214 prosent høyere enn de var i 1992.
 • 194 prosent høyere enn i forrige toppår, 1987. Korrigert for inflasjonen er prisene nå 79 prosent høyere enn de var i 1987.

  Kilde: Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening

 • Pust helt rolig

  Likevel er det liten grunn til å tro at dette kommer til å fortsette langt ut i 2008. Bare en av seks boligeksperter Dagens Næringsliv har snakket med, tror på fortsatt fall i 2008.

  Den trofaste DinSide-leser har nok også fått med seg våre jevnlige statusrapporter om boligmarkedet. I januar i år meldte vi at vi i år nok ville komme til å se en utjevning av boligprisene, at vi ville nå boligpristaket.

  De siste årenes sterke boligprisvekst har nådd et metningspunkt. Det betyr ikke at boligprisene ikke kommer til å stige mer, de kommer bare ikke til å stige like mye.

  Les også: Ekstreme prisforskjeller på bolig

  I oktober 2007 var prisene 1,2 prosent lavere enn i september. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisen med 0,6 prosent.

  Mer om boligprisene i oktober


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer