Tre av fire Stelton-kanner holdt dårlig på varmen

Men hva er grunnen?

<b>PUNKTERT:</b> Tre av fire Stelton-kanner vi har målt temperaturen på, har vært punktert.  Foto: BERIT B. NJARGA
PUNKTERT: Tre av fire Stelton-kanner vi har målt temperaturen på, har vært punktert. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da DinSide testet termokanner for en tid tilbake, var det en termokanne fra Stelton som kom dårligst ut. Kort tid etter tok Stelton kontakt med oss, da de mente termokanna holder langt bedre på varmen med skrukork enn med løst lokk, som vi hadde testet den med.

Dermed sendte de oss en ny kanne med skrukork, som vi dobbeltsjekket temperaturen på.

Det viste seg at skrukork eller ei ikke var problemet.

Like lav temperatur

I testen av ti termokanner holdt kanna fra Stelton en temperatur på 89,7, 81,7 og 62,6 grader etter henholdsvis 25 minutter, 1 time og 3 timer.

Vi gjorde det samme forsøket med termokanna Stelton sendte oss, nå med skrukork, ble resultatet 90,3 grader, 82 grader og 62,9 grader.

I tillegg målte vi temperatur på en privat Stelton-kanne, også med skurkork, som fikk et tilsvarende resultat.

Vi tok igjen kontakt med Stelton for å få en kommentar til det nye resultatet. De var forundret over testresultatet, og sier videre at deres egne tester viser at kanna holder en langt høyere temperatur enn disse temperaturene.

Under testing opplevde vi at samtlige tre Stelton-kanner, inkludert den vi fikk tilsendt fra Stelton, ble varme utenpå kanna under testing, som tyder på at mye varme slipper ut. Dette tok vi opp med danskene.

- Kannen må være punktert siden den blir varm utenpå, det skal den ikke. Vi sender dere gjerne en ny, som ikke er gått i stykker, var svaret fra Marlene Due, PR-ansvarlig i Stelton Danmark.

Les også hvilken termokopp som holder best på varmen.

Tre av fire var punktert

Dermed sendte Stelton oss en helt ny kanne. Og nå ble resultatet et helt annet enn med de tre første kannene.

Nå viste termometeret helt andre temperaturer: 94,4 grader etter 25 minutter, 92,6 grader etter 1 time og 87,1 grader etter 3 timer.

Marlene Due i Stelton sier til DinSide at hun syns det er veldig rart at tre av de fire kannene DinSide har undersøkt temperaturen på, har vist seg å være punktert.

- I utgangspunktet skal det et kraftig støt til for at termokannen skal punktere, påpeker hun.

Hun sier videre at de har solgt 160.000 kanner på det norske markedet de siste fem år, og har en reklamasjonsprosent på under 1 prosent. Syns man termokannen holder dårlig på varmen, kan man kjenne etter om kannen blir varm på utsiden.

- Blir den veldig varm utenpå, er det et tegn på at den er punktert og man må sette i ny glassinnsats, sier Due til DinSide.

Har du en kanne som holder dårlig på varmen, er det altså sannsynlig at den kan være punktert.

- Når en kanne punkterer skjer det i prinsippet det samme som når en termorute punkterer. Det kommer luft inn mellom lagene og varmen fordeler seg til de øvrige materialer. Dermed holder den ikke på varmen, sier Due.

Les også: Slett ikke alle lekkasjesikre flaske holder tett