Transporter tar livet av CD-platene dine

Når du først har prøvd er det ingen vei tilbake.

Lei av å ha bokhyllene fulle av CD-plater? Vi også.

For ikke bare tar de alt for stor plass, når du får mange CD-plater kan det også være et ork å finne fram til akkurat den CDen du er ute etter. Heldigvis finnes det et svar på alt.

Trådløs overføring av musikk er langt i fra noen nyhet, og du får nå alternativer i omtrent alle mulige prisklasser. For dedikerte musikkfans med vidåpne lommebøker er det imidlertid Sonos og Logitechs Transporter som har stått øverst på ønskelista, og grunnen er enkel:

Her skal nemlig lydkomponentene være av ypperste klasse.

Hva får du?

Selv må vi bare innrømme at vi falt pladask for utseendet på Transporteren. For ikke bare ser den tøff ut på avstand, med en egenvekt på rundt 6 kilo og et chassis av aluminium skjønner du kjapt at man ikke har spart på kronene.

Et kjapt blikk på baksiden av Transporteren viser også at de har ment alvor. I tillegg til de vanlige digitale utgangene får du også en innebygget D/A-konverter av god kvalitet, samt balanserte og ubalanserte kontakter for de av dere som sverger til den slags.


Superenkelt

Mange nettverksbaserte spillere er både vanskelige å sette opp, og vanskelige å bruke. Slik er det heldigvis ikke her. Transporteren kan kjøres via kablet eller trådløst nettverk, og hele innstillingsprosessen går svært kjapt bare du bruker piltastene på fjernkontrollen og følger med i spillerens skjermdisplay.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at oppsettet er ferdig er det bare å lene seg tilbake i sofaen og spille i vei. Transporteren takler alle lydformater som er verdt å nevne, (inkludert lydfreakenes favoritter fordi de gir tapsløs komprimering; FLAC, Apple Lossless og WMA Lossless) og det er selvsagt også mulig å høre på all verdens nettradio-stasjoner om du ønsker det.

Noe av det første du vil legge merke til er hvor kjapt spilleren reagerer når du trykker på fjernkontrollen. Responsen er altså umiddelbar slik at du slipper de irriterende kunstpausene mange av dens billigere konkurrenter er belemret med.

Konklusjon

Vi digger både lydopplevelsen og brukervennligheten til Transporten og skulle gjerne hatt den i vår egen stue. Dessverre gjør prisen på rundt 16.000 kroner en kort prosess på forelskelsen.

For vi vet hva som ville skjedd: Med en gang vi hadde hatt Transporteren på plass måtte vi ha begynt å oppgradere resten av anlegget for å få det til å stå i stil…

Personlig kommer vi derfor til å fortsette å bruke lillebroren Logitech Duet, den holder i lange baner til vårt bruk - og har i tillegg en mye kulere fjernkontroll (som forøvrig også funker på Transporteren). For de dedikerte lydfreakene der ute tror vi imidlertid at prioriteringen er helt annerledes, og da kan Transporteren være midt i blinken. Heldiggriser.


Minifakta:

  • Fungerer på PC, MAC og Linux.

  • Digitale utganger: 15 pikosekunders egendirring (standard deviasjon), koaksial, optiak, BNC S/PDIF, og balansert AES/EBU

  • DAC: AKM AK4396 multibiters sigma-delta D/A, 120 dB dynamikkområde, 120 dB SNR (A-vektet), -106 dB THD+N

  • Digitale innganger: Koaksial, optisk, BNC S/PDIF, og balanserte AES/EBU-innganger som kan brukes til å drive DAC, nettverksstrømming, eller gjennompassering

  • Skjerm: Doble 320 x 32 gråskala vakuumfluoriserende displayer med flere tekst-, spektrumanalyse- og VU-visninger

  • CPU: 325 MIPS åtteveis multitrådet, 8 MB audiobuffer og SlimDSP™

  • Nettverk: Ekte 802.11g trådløst, 10/100 Mbps Ethernet

  • Dekodere: WAV, AIFF, MP3, WMA, FLAC med 24-biters oppløsning, og 44.1, 48 og 96 kHz samplingstakt

  • Fjernkontroll: Tilpasset, bakbelyst, 32-tasters infrarød fjernkontroll

  • Vekt: 6 kg. (h x b x d), cm: 7,6 x 43,2 x 31,1