<strong>Haakonseng:</strong> En-sengs-variant. Før, under og etter forvandling fra seng til bord. Foto: Produsenten
Haakonseng: En-sengs-variant. Før, under og etter forvandling fra seng til bord. Foto: ProdusentenVis mer

Trangt?

Neida, både soverom til to, og arbeidsrom.

Vi er vant til å se fleksible løsninger nå. For eksempel komfyr og oppvaskmaskin i ett, plassbesparende sengeløsninger, vaskemaskiner som kan henge på veggen og TV-er som kan skjules under senga når de ikke er i bruk.

Men det finnes flere smarte varianter. Den norske bedriften Arkanadesign har laget en kombinert sengeplass og kontorplass. Køyeseng om natten, og kontorplass i underkøya om dagen. Eller bare seng og kontorplass for eksempel.

Les også: Kjøkkenet som får plass i en boks

Haakonseng

Gøran Håkonsen i Arkana Design forteller til DinSide at sengen finnes i flere varianter, og at den kan bestilles etter mål.

Den koster fra 10.000 til 15.000 kroner avhengig av modell og utførelse, og avhengig av om du velger standardmål eller får den tilpasset egne ønsker. Den kan leveres i malt furu eller oljet eik, og fås både som køyeseng og som enkeltseng.

Billigere varianter

Blir dette for dyrt, finnes det rimeligere køyealternativer som gir rom for arbeidsplass under eller ved siden. Her er noen eksempler:

 • Ikea flere varianter til priser fra 1.400 til 2.000 kroner. Da må du kjøpe arbeidsbord i tillegg.
 • Hos Bohus finner vi kabinsengen Cama, som har et rullbart arbeidsbord som kan skyves innunder den halvhøye sengen. Denne koster cirka 4.000 kroner.
 • Stor variant av Haakonseng. Her er det soveplass til to - eller kanskje flere om du velger å bestille etter andre mål? Foto: Produsenten
  Her er det fortsatt soveplass, men også arbeidsplass. Foto: Produsenten
  Haakonseng: En-sengs-variant. Før, under og etter forvandling fra seng til bord. Foto: Produsenten
  Kabinsengen Cama koster 3.995 kroner hos Bohus. Foto: Bohus
  Kombisengen Theodor fra A-møbler koster 4.995. Foto: A-møbler
  Tustna heter denne varianten fra A-møbler. Pris: 4.490 kroner. Foto: A-møbler

 • Hos A-Møbler i Oslo finner vi flere løsninger, spesielt myntet på barne- og ungdomsrom. Eksempelvis kombisengen Theodor som er en køyeseng med skrivebord, hyller og skap under. Den koster cirka 5.000 kroner.