Trådløst lydsignal mellom enhetene Foto: Creative
Trådløst lydsignal mellom enhetene Foto: CreativeVis mer

Trådløse og smarte høyttalere

Creative lever opp til navnet med denne løsningen

Creative har laget mye rart gjennom tidene, først og fremst saker man kan koble til PC. Men høyttalere i mange varianter er også en stor andel av repertoaret, og nå har de lansert noe som virkelig er kreativt.

Vanligvis er høyttalere noe du plasserer et fast sted og kobler til med et passende antall ledninger. Alternativt en frittstående stereohøyttaler i ett stykke, gjerne med dokkstasjon til de mest populære musikkspillerne - iPod/iPhone.

Med ZiiSound™ Dx-serien ”Pure Wireless Modular” Bluetooth høyttalere snur Creative helt om på hele lydbildet.

Trådløst, modulært og fleksibelt

De nye høyttalerne trenger bare en tilkobling med kabel, og da snakker vi om strømkabelen. Lydsignalet tas i mot over Bluetooth, som alle mobiler og nettbrett er utstyrt med, og de fleste PC-er.

DX-5 systemhøyttaler Foto: Brynjulf Blix
DX-5 systemhøyttaler Foto: Brynjulf Blix Vis mer

Skal du starte med det enkleste systemet kan du velge mellom to kompakte stereohøyttalere: DX-3 eller DX-5. Forskjellen ligger i lydstyrken. Du aktiverer Bluetooth på lydkilden og spiller musikk i løpet av få sekunder.


Ønsker du et bredere stereobilde kjøper du enda en DX-3 eller DX-5. Når du kobler opp denne får du et stereo anlegg, hver enkelt høyttalerkabinett er nå i mono hvor kanalen spiller i begge forsterkere og høyttalerelementene.

Skal du ha mer basstrøkk anskaffer du en DS-x som er en trådløs sub. Den fungerer med alle varianter av høyttalerkombinasjoner og åpner opp bassområdet et par oktaver nedover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DS-x subbasshøyttaler Foto: Brynjulf Blix
DS-x subbasshøyttaler Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Hvis ha et 3.1 anlegg til hjemmekino kjøper du tre DX-5 (eller DX-3) sammen med en DS-x. Da får du senterhøyttaler og sidehøyttalere pluss sub til bassen.

Les også: Bedre lyd til TV-en

Fleksibiliteten er ikke slutt med dette. Du kan ta med deg de høyttalerne du vil rundt i huset, eller på hytta, og koble dem trådløst til en annen lydkilde ved enkle knappetrykk. Da kan man få musikk på soveværelset, på kjøkkenet, hjemmekontoret eller andre steder det måtte passe.

Og altså helt uten å måtte koble fra signalledninger, du trenger bare en strømkontakt.

Hvordan låter det?

Vi fikk bare en kort demonstrasjon ved produktlanseringen, men førsteinntrykket er at dette er lyd som fungerer utmerket. Det er mye volum tross beskjeden størrelse, langt bedre enn andre portable høyttalere av samme format som drives av batteri.

Og med sub får du all den bassen du ønsker deg. Er ikke én nok kan du koble til flere ...

Alle høyttalerenhetene har også vanlig minijack for tilkobling med kabel

Les også: Surroundguide for dummies

BT-D5 for iPhone

Du kan bruke den innebygde Bluetooth-senderen i iPhone, eller bruke en egen dongle BT-D5 fra Creative. Den bruker en annen kodek - apt-X - som skal gi bedre lydkvalitet. Den kan også settes rett i en DX-systemhøyttaler for lading av iPhone.

iPhone kan kobles til og lades med en egen dongle Foto: Creative
iPhone kan kobles til og lades med en egen dongle Foto: Creative Vis mer


Pris og levering

ZiiSoundTM D5x vil være tilgjengelig fra slutten av juni 2011 til en veiledende pris på kr. 2.599,-
ZiiSoundTM D3x vil være tilgjengelig fra august 2011 til en veiledende pris på kr. 1399,-
ZiiSoundTM DSx vil være tilgjengelig fra slutten av juni 2011 til en veiledende pris på kr. 1399,-