Anne Nørbjerg og Sanne Kyed Jeppesen er designerne bak DryUnder: en kombinasjon av bord og tørkestativ. Det er foreløpig en prototype, men med den tildelte støtten til markedstilpasning har de stor tro på at produktet vil komme til salgs i butikkene om ikke så lenge. Foto: UP/MCH
Anne Nørbjerg og Sanne Kyed Jeppesen er designerne bak DryUnder: en kombinasjon av bord og tørkestativ. Det er foreløpig en prototype, men med den tildelte støtten til markedstilpasning har de stor tro på at produktet vil komme til salgs i butikkene om ikke så lenge. Foto: UP/MCH Vis mer

Tørk trusene på bordet

Kombinert bord og tørkestativ lar deg tørke trusene på bordet. Smart?

Små leiligheter fordrer gjerne nytenkning i forhold til effektiv plassutnyttelse. Skapsenger har vært på markedet i flere tiår, og dette har etterhvert utviklet seg til andre smarte kombinertløsninger - som sofaen som blir køyeseng og skrivebordet som blir seng. Vi har også tidligere skrevet om smarte kombinertløsninger som speilet som blir spisebord og kombinert komfyr og oppvaskmaskin.

Tørt selv om trangt

Nå har to designstudenter kommet fram til en løsning som kan revolusjonere klestørken hos deg som bor i liten leilighet. Tørking av vaskede klær er en utfordring for mange som er trangbodde, ettersom man ofte ikke har plass til å tørke klærne andre steder enn på stua.

Løsningen på denne utfordringen er altså et kombinert spisebord og tørkestativ. Nå skal du altså ikke bare spise ved bordet - du skal også tørke trusene dine der!

Har du laget smarte løsninger som du gjerne vil dele med flere? Send gjerne bilder og en forklaring på hva du har laget, til oss i DinSide - så kanskje kan flere få glede av dine smarte løsninger.

 Foto: UP/MCH
Foto: UP/MCH Vis mer


Er dette noe for deg?

Kombinert spisebord og tørkestativ - hva synes du? (Avsluttet)
Smart - dette kan jeg bruke!(48%) 630
Smart - men ville aldri hatt det selv(27%) 351
Nei, dette var dumt(17%) 226
Vet ikke helt ...(7%) 96
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ideen er hentet fra eget behov

Ideen er altså et spisebord som ved noen enkle grep gjøres om til et tørkestativ. Det er to designtudenter ved Arkitektskolen i Aarhus som har kommet opp med ideen og laget prototypen. Ideen kom på bakgrunn av deres egen trangbodde situasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi bor begge i leiligheter med altaner i Aarhus og vet at det kan være trangt om plassen. Fremover vil flere og flere komme til å bo i byene, så vi må bli flinkere til å kombinere ting. I tillegg er tørkestativer ofte skrøpelige og har kort levetid, så vi ville lage noe som både kunne holde i mange år og brukes på flere måter, forklarer Anne Nørbjerg og Sanne Kyed Jeppesen i en pressemelding.

Nyskapningen var så vellykket at de to designstudentene nylig gikk av med forbrukerprisen UPcoming Design Award på design- og interiørmessen Formland UP/Graded i Danmark. Produktet har tidligere vunnet en pris på FSC Design Award i København i 2012.

Hva synes DU om designet? Er det noe du kunne tenke deg hjemme hos deg selv? Stem i avstemmingen til høyre, og si din mening i debatten nedenfor.

Går for produksjon

Bord-tørkestativet vant forbrukerprisen i konkurranse med 14 andre produkter, og designet ble berømmet for en genial tanke og for stort fremtidig potensiale. Bordet er laget i bambus, og tørkesnoren kan fås i mange forskjellige farger - for å passe til varierende trender og til interiøret ellers.

Foreløpig er bord-tørkestativet kun en prototype - men designutmerkelsen innebærer at designerne vil få støtte til å videreutvikle ideen, med det mål for øyet å få produktet i produksjon.

– Vi går helt klart fullt inn for at DryUnder skal ut i butikkene i nær fremtid, sier Nørbjerg og Jeppesen.

Dersom du er nevenyttig, bør det også være mulig å lage dette selv. Har du laget smarte løsninger som du gjerne vil dele med flere? Send gjerne bilder og en forklaring på hva du har laget, til oss i DinSide - så kanskje kan flere få glede av dine smarte løsninger

Sjekk ut den smarte og kjøkkenløsningen som Petter Nessimo laget selv, da han ikke kunne finne noen som leverte det han trengte. Og se den fine kildesorteringsløsningen som DinSide-leser Kari Ligaard har laget hjemme hos seg.