<b>BARE SÅ DET ER SAGT!</b> Teksten er kanskje noe av forklaringen på at alt ikke er solgt ut, tross halv pris? Foto: Finn.no
BARE SÅ DET ER SAGT! Teksten er kanskje noe av forklaringen på at alt ikke er solgt ut, tross halv pris? Foto: Finn.noVis mer

Tør du kjøpe denne peisen?

Importøren er i det minste ærlig.

På Finn-torget ligger det nå en rekke annonser for biopeiser med femti prosent avslag. I annonsen heter det:

    Det er en rekke svært profesjonelle importører/forhandlere av Biopeiser. Vi er dessverre ikke en av disse..
Videre skriver selger Comfort Line As: Vi har forsøkt å bygge et forhandlernett uten å lykkes i særlig grad. Vi tar derfor konsekvensen av dette, og trekker oss ut av dette markedet. Vi har vært for dårlige til merkevarebygging, på brosjyrematriell, på nettsider osv osv.

Hele annonsen kan du se her, og ved å trykke på bilder i høyre spalte, kan du se flere andre biopeiser som selges ut til halv pris.

Se vår guide til de ulike typene vedfyrte peiser, samt vår guide til årets hotteste peiser.

«- For meg er det litt ubegripelig hvor høyt prisen kan settes.Per Arild Eikaas, en av eierne i Comfort Line»


Ærlighet varer lengst

Hovedgrunnen til at selger har valgt å avertere på denne måten er enkel:

- Det var rett og slett for å være helt ærlig. Jeg er ikke flink nok i markedet, og valgte å kalle en spade en spade, sier Per Arild Eikaas, en av eierne i Comfort Line, til DinSide.no.

Biopeisene selges til 2.000 - 2.750 kroner, så full pris har ligget fra 4.000 - 5.500 kroner. Hos andre forhandlere må du gjerne ut med minst det dobbelte for tilsvarende modeller. Og merkelig nok var dette et problem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg opplevde også at jeg må forsvare meg på at peisene er så billige. En biopeis er en relativt enkel konstruksjon. Det er ikke noe hokuspokus, og ikke mye som kan gå i stykker. For meg er det litt ubegripelig hvor høyt prisen kan settes.

Vi vil la oss lure: Satte opp prisen, doblet salget

Sikkerhet


Selv om det er en enkel konstruksjon, kan det skje feil, og med biopeiser kan det bli ganske alvorlig for dem som er involvert i en ulykke.

- Skriverier, blant annet på DinSide, har også vært en medvirkende årsak til at vi har valgt å slutte med biopeiser, sier Eikaas.

For selv om de har sendt inn alle modeller til kontroll hos Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap, lurer tanken om at noen kan skade seg i bakgrunnen.

- Jeg vil nødig være den som her solgt en peis som faller ned og skader noen, avslutter Eikaas.

Comfort Line la ut de ærlige annonsene på Finn i slutten av november. Da hadde de 200 peiser igjen, men det er fortsatt rundt 100 igjen. Bare ikke glem å bruke dem med varsomhet.