6,3 millioner for et opussingsobjekt på tre rom fordelt på 84 kvadratmeter.  Foto: Finn.no
6,3 millioner for et opussingsobjekt på tre rom fordelt på 84 kvadratmeter. Foto: Finn.noVis mer

To millioner kroner - per rom - for oppussingsobjekt

– Har fått usedvanlig stor oppmerksomhet, sier megler Jan Petter Haugen til DinSide.

Forrige uke skrev vi om salget av en enebolig som er en sterk kandidat til å være Norges minste: Boligens areal var kun 20 kvadratmeter, som fordelte seg over to rom. Salgsprisen? To millioner kroner, eller én million per rom. Dette gir også en kvadratmeterpris på 100.000 kroner.

Denne eneboligen som er til salgs i eksklusive Gamle Madserud Allé i Oslo har en noe lavere kvadratmeterpris, 75.000 kroner, men det er knappe 25.000 kroner over gjengs kvadratmeterpris i området. For et oppussingsobjekt. Og prisen per rom er astronomisk: To millioner kroner.

Megler Jan Petter Haugen kan fortelle at den lille funkiseneboligen har fått uvanlig stor oppmerksomhet på Finn.no. Foto: Eie Eiendomsmegling
Megler Jan Petter Haugen kan fortelle at den lille funkiseneboligen har fått uvanlig stor oppmerksomhet på Finn.no. Foto: Eie Eiendomsmegling Vis mer


Det synes ikke megler Jan Petter Haugen er særlig rart:

– Dette er jo indrefileten av Oslo Vest, sier Haugen til DinSide. Han forteller at boligannonsen har vært sett av omtrent dobbelt så mange enn det som er vanlig i løpet av de fire dagene den har ligget ute.

Det er også en helt unik bolig i et nabolag som ellers har en overvekt av store hvitmalte praktvillaer, i en litt annen prisklasse.

Vannvittige priser, sier du? Det er fullt mulig å finne bolig til rundt en million.

På Byantikvarens gule liste

Selv om boligen må totalrenoveres, er det likevel ikke fritt frem for alle sprell. Eneboligen er på byantikvarens gule liste, som legger føringer for hva man kan gjøre med fasaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alt eksteriørmessig; vinduer, dører, et cetera, må godkjennes av byantikvaren, bekrefter Haugen.

Du har imidlertid frie hender til å gjøre hva du vil med interiøret, og som du kan se på bildet under, er det kanskje greit:

Boligen er slitt, men lys og åpen med store vindusflater. Foto: Eie/Finn.no
Den unike, men slitne funkisboligen ligger mellom blendahvite praktvillaer i en av Oslos mest fasjonable gater. Foto: Eie Eiendom
Det er ikke bare innendørs at boligen må pusses opp: Hagen trenger også litt tid og kjærlighet. Foto: Eie Eiendom


Den lille funkisboligen er tegnet av den italienske arkitekten og maleren Ivo Pannaggi, og er opprinnelig brukt som atelier av kunstneren Ludvig Eikaas. Eikaas er kjent som grafiker, maler og skulptør. Han var utdennet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, Kunstakademiet i Oslo og Kunstakademiet i København, og har vært professor ved kunstakademiet i Oslo.

Boligen bærer preg av at den har vært brukt til atelier, og selv om overflatene har vært fikset på et par ganger, må du påregne mye oppussing for å omgjøre til boligformål. Ifølge Haugen holder huset stort sett standard fra 1960. Riktignok med noen oppgraderinger, som enkle kjøkkenløsninger og pelletsovn, men om du ønsker å bruke den til bolig, må du nok regne med mer enn et strøk med maling.

Den første visningen er også klokelig satt til lunchtid førstkommende onsdag.

– Vi har ofte lunchvisninger for oppussingsprosjekter. Her vil folk gjerne ha med seg en håndverker, og disse skal jo også hente barn i barnehagen og spise middag ... så lunchvisninger egner seg bra her, sier Haugen. – Jeg skjønner ikke at dette ikke blir brukt mer.