To karer søker samboer

Kvalifikasjoner: du må være kvinne og kunne stryke skjorter.

Publisert
Sist oppdatert
Om vi hadde søkt etter en gutt, hadde ingen reagert


Er du jente og er villig til å lage mat, stryke skjorter og stelle for to voksne karer kan du få lov til å leie et ti kvadratmeter rom i leiligheten deres som ligger på en fasjonabel adresse på Majorstua, vest i Oslo.

Per Christian Marthinsen og hans venn er begge ungkarer og er i tidsklemma. Nå leier de ut et rom i leiligheten til en jente som kan hjelpe dem med matlaging og skjortestryking.

"Rom i stor nyoppusset leilighet på Majorstua. Leies ut til jente. Rommet kan leies ut meget rimelig, mot at det blir gjort husarbeid som vask, rydding, stryking av skjorter osv.... begge to jobber mye har vi ikke muligheten til å holde den i den standen vi helst vil. Vi er derfor på jakt etter en jente som kan gjøre husarbeid og noe matlaging, mot at du bor veldig billig. Dette er en seriøs annonse og det medfører ca 5-10 timer jobb i uken (maks). Kan også nevne at vi er hyggelige, blide og snille gutter...."

Annonsen ligger på Studentplaneten.

Hva mener du om annonsen? Si din mening nederst.

- Dette var jo en usmakelig annonse, som kanskje er en spøk?, spør Lars Christensen, jurist i Likestillings- og diskrimineringsombudet.

LES OGSÅ: Krev erstatning hvis du mener deg forbigått

Likestillings- og diskrimineringsombudet påpeker at det å stille krav om at kun ett kjønn har adgang til å søke bolig er i strid med likestillingsloven, men at loven ikke håndheves når det leies ut rom i private boliger hvor også utleier bor. Likestillings- og diskrimineringsombudet har ikke mulighet til å gjøre noe med dette forholdet.

Bilde av annonsen som ligger ute på Studentportalen.
Bilde av annonsen som ligger ute på Studentportalen. Vis mer


Mange henvendelser

DinSide har vært i kontakt med en av utleierne, Per Christian Marthinsen. Han forklarer at han ikke ønsker en gutt til inn i bofellesskapet, siden det allerede bor to gutter der fra før.

- Vi er på jakt etter en jente fordi det kan bringe balanse i bofellesskapet. Bor det tre gutter der, er det ikke sikkert det ville blitt like bra, sier Marthinsen til DinSide.

- Vi reagerer litt på at Likestillingsombudet synes at det er usmakelig. Vi må selv kunne bestemme hvem vi vil ha boende i leiligheten. Om vi hadde søkt etter en gutt, hadde ingen reagert, selv om det hadde vært like 'diskriminerende', sier Martinsen

Han forklarer de har fått reaksjoner på annonsen, blant annet fra folk som ikke tror de er seriøse. Til tross for dette, er det mange jenter som har vist interesse for å flytte inn.

- Vi har fått mange henvendelser, for å si det sånn. Det har vært stor interesse, sier han.

Men foreløpig er det ingen som har flyttet inn i leiligheten.

- Vi er på jakt etter det som står i annonsen. Samtidig hiver vi oss ikke på det første og beste. Vi må ha en som skal fungere i bofellesskapet. Vi er på utkikk etter en romkamerat, ikke en vaskehjelp, sier han.

Ville ikke vært hushjelp

DinSides økonomiredaksjon spør single Elin Fugelsnes (30) om hva hun synes om tilbudet. Hun bryter ut i latter:

- Jeg kunne godt tenkt meg å bo sammen med to hyggelige menn, men jeg tror nok ikke jeg ville likt å skulle være hushjelp for dem. Jeg ville være usikker på hvor mye som var forventet av meg, for eksempel om hvor mye jeg skulle måtte jobbe og når jeg kunne trekke meg tilbake.

Er du derimot villig til å pusle for disse karene, så får du altså hybel på Oslos beste vestkant for 1.000 kroner måneden. Strøm og internett er inkludert i leien.

Derfor bør du ikke bli hjemmefrue

AKTUELT


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer