Tjen en million på tregt boligmarked

Britisk boligeier gir rekordstor belønning til den som kan finne en kjøper til boligen hans.

I krisetider tas alle våpen i bruk.  Foto: Colourbox.com
I krisetider tas alle våpen i bruk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlige tider lokker frem kreativiteten på boligmarkedet. DinSide Bolig har avdekket en rekke tilfeller der boligselgere eller meglere ser litt for lett på markedsføringsloven, men ikke alle påfunn er like håpløse.

Britiske Jonathan Blain tilbyr nå 100.000 pund, eller rundt en million kroner, i finnerlønn til den som kan hjelpe ham å få solgt boligen, melder den britiske nettavisen Times Online.

Det er ikke mange årene siden situasjonen var snudd totalt på hodet her hjemme: Gir 100.000 kroner i dusør for tips om tomt

Så er det heller ikke noe vanlig rekkehus det er snakk om: "boligen" er et ombygget bakeri, med prisantydning to millioner pund. Drøye 20 millioner kroner. Boligen har seks soverom, og kommer allerede med en stor rabatt: Det har falt en million pund i verdi siden boligprisene var på topp i Storbritannia i 2007. Kanskje ikke verdens beste tidspunkt å selge på, men boligens eier har også mistet bedriften sin i finanskrisen, så han er helt avhengig av å selge.

Så altså: Skulle du, eller noen du kjenner være i markedet for en slik bolig, har du mulighet til å tjene en god slump penger.

På YouTube fant vi en rekke videopresentasjoner av boligen. Her er en av de kortere; En ti minutters presentasjon av Blain selv, om husets historie og totalrenoveringen, kan du se her.


Vanskelig å få til i Norge

Meglernes lokketriks:Times Online melder at ulike typer tilgift, belønning eller rabatt er stadig mer vanlig i å se i boligannonser. Ifølge Kjell Magne Solli, avdelingsleder og partner i Privatmegleren Sudøst Torshov, er nok ikke dette noe vi vil få se her hjemme med det første.

- For et år siden så vi noen slike tendenser av typen "kjøp denne leiligheten, så pusser vi opp badet for deg", men vi har aldri benyttet oss av denne typen lokkemidler, sier Solli til DinSide.

Han peker på at situasjonen har endret seg positivt i vår, og at det nok må bli mye verre før finnerlønn eller andre typer bonuser vil bli vanlig her hjemme. - I tillegg er vi overregulert i forhold til hva vi har lov til å gjøre [i markedsføringen av boliger], legger han til.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Her ligger huset med millionbonus:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer