<b>PANELOVNER TILBAKEKALLES:</b> Det er panelovner og panellister i Lun miljø-serien til Wilfa som tilbakekalles: Kretskortet kan kortslutte. Foto: Wilfa
PANELOVNER TILBAKEKALLES: Det er panelovner og panellister i Lun miljø-serien til Wilfa som tilbakekalles: Kretskortet kan kortslutte. Foto: WilfaVis mer

Tilbakekaller Wilfa-ovner

Tilbakekallingen gjelder alle panelovner og panellister i Lun miljø-serien kjøpt mellom 1. august 2011 og 1. mars 2012.

– Vi fikk noen tilbakemeldinger fra kunder på at ovnene ikke virker. Så sjekket vi, og fant at det på enkelte ovner var dårlig lodding i kretskortet som sitter i, forteller Anders Liland i Wilfa til DinSide.

Årsaken til tilbakekallingen skyldes altså at noen ovner ikke virker , og under testing av disse viser det seg at over tid kan kretskortet kortslutte og at det dermed kan lukte svidd og i verste fall generere røyk.

– Vi ønsker å være helt trygge på at det skal være 100 prosent kvalitet på Wilfa-ovnene, derfor kaller vi alle ovnene tilbake, sier Liland.

Tilbakekallingen gjelder alle panelovner og panellister i Lun miljø-seriien kjøpt mellom 1. august 2011 og 1. mars 2012.

100 produkter tilbakekalles hvert år

Lever ovnen tilbake

Dersom du har en slik ovn hjemme, bør du levere den tilbake.

– Du går til der du kjøpte den, leverer ovnen og får en ny, sier Liland.

Ifølge Liland er det snakk om noen få tusen ovner i Norge.

Dersom du har spørsmål, kan du kontakte Wilfa AS på telefon: 67 06 33 06 eller mail: support@wilfa.com.

Rundt hundre produkter tilbakekalles hvert år

Forrige uke fortalte avdelingsleder Sverre Lundh Limtun ved Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) at det årlig kommer meldinger om mellom 90 og 100 potensielt farlige produkter på det norske markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vanligste ved slike tilfeller er at du leverer varen tilbake i butikken der du kjøpte den, eller eventuelt en annen butikk hvor de selger varen, og du skal da få pengene refundert.

Det er enkelt.

Utfordringen er heller hvordan du kan være trygg på at du ikke går glipp av en tilbaketrekking av et produkt som du kanskje har i huset? Vi i DinSide gjør vårt beste for å holde deg oppdatert, men det finnes også sentrale registre.

Les mer: Slik finner du ut om du har risikable varer i skapet