Tilbakekaller Pax speildører

Ikea tilbakekaller speildører av typen Pax Aurland. Speilet kan falle av og knuses.

<b>IKEA GARDEROBE:</b> Det er speildører av typen Pax Aurland som tilbakekalles fra Ikea. Foto: Ikea
IKEA GARDEROBE: Det er speildører av typen Pax Aurland som tilbakekalles fra Ikea. Foto: Ikea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IKEA ber alle kunder som har en PAX-garderobe med AURLAND speildør fra leverandør nr. 12650, om umiddelbart å kontakte IKEA kundeservice på 815 44 000, med innvalg 0. Denne informasjonen finner du på innsiden av døren, se bilde nederst i artikkelen.

IKEA har mottatt rapporter som viser at det store speilet kan løsne og falle av, slik at det knuses og lager skarpe glasskår. Speilet er tungt, og kombinert med knusefaren utgjør dette en risiko for brukerne.

- I Norge er det totalt solgt 1.649 av den døren, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonsrådgiver IKEA Norge, til DinSide.

Den aktuelle speildøren er solgt i Norge fra 1. oktober 2010.

Les også om dusjveggen i glass som eksploderte, som ikke trekkes tilbake.

Her kan du dusje helt trygt: Uknuselig dusjdør

Ingen uhell i Norge

Ikea i Norge har ikke fått rapporter om noen hendelser i Norge.

- Vi har ikke fått noen rapporter om hendelser i Norge, men Ikea har mottatt 14 rapporter totalt, på global basis, sier Thommesen til DinSide.

- Alle er i Tyskland i Russland, og én av hendelsene som det har vært rapportert om, er en mindre personskade, men ikke så alvorlig at de trengte legehjelp, sier Thommesen videre.

Her kan du sjekke

Faren er altså at speilet kan løsne.

– Det vi har fått påvist er at selve speilet løsner fra døra, sier Thommesen til DinSide. Så det de har funnet er at det er en systematisk feil i produksjonen av akkurat denne døra, sier Thommesen videre.

Dersom du har kjøpt en slik speildør hos Ikea i tidsrommet etter 1. oktober 2010, bør du altså sjekke produksjonsnummeret på døra.

– Det som er viktig for kundene er å undersøke om man har en dør som er produsert i produksjonsukene 39 til 48, sier Thommesen til DinSide.

Her kan du sjekke datomerkingen. Dersom du har en dør som er rammet av tilbakekallingen, skal det altså ha nummer fom.  1039 tom. 1048, der det er merket med rød sirkel til høyre i bildet. I den røde sirkelen til venstre står leverandørnummeret, som er 12650. Foto: Ikea.se
Her kan du sjekke datomerkingen. Dersom du har en dør som er rammet av tilbakekallingen, skal det altså ha nummer fom. 1039 tom. 1048, der det er merket med rød sirkel til høyre i bildet. I den røde sirkelen til venstre står leverandørnummeret, som er 12650. Foto: Ikea.se Vis mer


De aktuelle produksjonsukene er uke 39–48 i 2010 (datomerking 1039–1048). Produktnavnet PAX AURLAND, produksjonsuken og leverandørnummeret er trykt i nedre kant på baksiden av speildøren.

Kunder som har en slik PAX AURLAND speildør fra leverandør nr. 12650, bes om å kontakte IKEA kundeservice på telefonnummer 815 44 000, innvalg 0, for å få anvisninger om hvordan de kan få erstattet speildøren kostnadsfritt.

PAX AURLAND speildør produseres av samme leverandør som produserer speildøren ELGÅ FENSTAD. Denne selges ikke i Norge, men den har vært tilbakekalt i andre IKEA-markeder siden 22. september. Parallelle undersøkelser påviste lignende problemer for et begrenset antall PAX AURLAND-speildører, som for ELGÅ FENSTAD.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!