Tilbakekaller hårfønere

Tilfredsstiller ikke sikkerhetskrav.

Hårfønerne kan kortslutte, bli overopphetet og begynne å brenne dersom de etterlates med støpselet i kontakten i veldig fuktige omgivelser, selv om produktet er skrudd av. Foto: Braun
Hårfønerne kan kortslutte, bli overopphetet og begynne å brenne dersom de etterlates med støpselet i kontakten i veldig fuktige omgivelser, selv om produktet er skrudd av. Foto: Braun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en sikkerhetsforanstaltning har hjemmeelektronikkprodusenten Braun i Kronberg, Tyskland, besluttet å tilbakekalle hårfønere av modellene «Braun Satin Pro» og «Braun Satin Hair Colour» produsert mellom april 2007 og november 2008.

Ingen andre hårfønere eller andre hårstyling-produkter fra Braun er berørt av dette, så forbrukere kan trygt fortsette å bruke disse.

Potensiell sikkerhetsrisiko

Tilbakekallingen av produktene er igangsatt fordi noen få hårfønere ikke tilfredsstiller Braun sine kvalitetskrav og dermed representerer en potensiell sikkerhetsrisiko hvis de ikke benyttes ifølge bruksanvisningen, opplyses det i en pressemelding.

Mer spesifikt er det fare for at de omtalte hårfønerne kan kortslutte, bli overopphetet og begynne å brenne dersom de etterlates med støpselet i kontakten i veldig fuktige omgivelser, selv om produktet er skrudd av.

På grunn av dette bes de som er i besittelse av de omtalte produktene umiddelbart om å trekke ut hårføneren og ikke bruke den mer.

De tilbakekalte Braun hårfønerene har produktnummer «3549» og produktkode fra «701» til «852».

Brannfarlig ved feil bruk: Skjøteledningen er ikke så uskyldig som den ser ut

For å finne produktkoden må du gjøre følgende:

Finn produktkoden “3549” på panelet bak på håndtaket. Foto: Braun
Finn produktkoden “3549” på panelet bak på håndtaket. Foto: Braun Vis mer


Dette gjør du

Produktnummeret er trykket på panelet bak håndtaket på føneren, mens produktkodene er trykket på innsiden av rutenettet som er under beskyttelsesfilteret på enden av føneren.

For å finne dette må du trekke ut kontakten og skru av beskyttelsesfilteret på enden av føneren. Sjekk om produktkode mellom «701» og «852» er trykket på innsiden av rutenettet. Det kan hende det må noe tørrrengjøring til for å få øye på koden.

Sjekk om produktkode mellom “701” og “852” er trykket på innsiden av rutenettet. Foto: Braun
Sjekk om produktkode mellom “701” og “852” er trykket på innsiden av rutenettet. Foto: Braun Vis mer


Kontakt kundeservice

Forbrukere som konstaterer at deres individuelle produktkode er mellom «701» og «852» bes kontakte kundeservice på grønt nummer 800-48-012 for mer informasjon om hva de skal gjøre for å få erstattet produktet.

I Norge er det solgt i underkant av 10.000 enheter av disse hårfønerne.

Braun beklager ulempene tilbakekallingen av produktene medfører, skriver de i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!