<b>TILBAKEKALLER GRESSKLIPPERE:</b> Det er noen modellnummer av disse traktorgressklipperne fra Husqvarna, Partner og Jonsered som tilbakekalles.  Foto: DSB
TILBAKEKALLER GRESSKLIPPERE: Det er noen modellnummer av disse traktorgressklipperne fra Husqvarna, Partner og Jonsered som tilbakekalles. Foto: DSBVis mer

Tilbakekaller gressklippere fra Jonsered, Husqvarna og Partner

Feil på girkassen kan føre til bremsesvikt med fare for skade på fører og tilskuere.

Tilbakekallingen gjelder traktorgressklippere fra Jonsered, Husqvarna og Partner. Du kan se nærmere spesifisert serienummer på de angjeldne modellene lenger ned i saken.

Tilbakekallingen kommer som en følge av en feil på girkassen.

– Det handler om en feil på en komponent fra en av våre leverandører, som har å gjøre med transmisjonen, og det kan påvirke bremsene, sier Tobias Nordby, investor relations manager i Husqvarna group til DinSide.

DSB jobber med en storkontroll av gressklippere. De skal sjekke både traktorgressklippere, robotgressklippere og motoriserte klippere av den typen du går bak.


Fare for bremsesvikt

Ifølge tilbakekallingen som er offentliggjort hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), er det en mulig feil på girkassen, med videre mulighet for bremsesvikt. Dette kan igjen medføre problemer med å stanse gressklippertraktoren, noe som kan føre til skader på fører eller eventuelle folk i nærheten. Det er videre beskrevet flere mulige konsekvenser i tilbakekallingen, som påkjørsel med påfølgende bruddskader, hjernerystelser, sår og kuttskader og annet.

Ifølge Nordby i Husqvarna har det hittil ikke skjedd ulykker med de gjeldende gressklippertraktorene.

– Det er ikke rapportert om noen hendelser, sier Nordby til DinSide.

Må repareres

Dersom du har en av de aktuelle modellene i din eie, bør du kontakte stedet der du kjøpte den, slik at du kan få levert klipperen inn til reparasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordby i Husqvarna har imidlertid ikke noen tall på hvor mange gressklippere dette gjelder.

– Men de er solgt ganske nylig, innenfor årets sesong, sier Nordby til DinSide.

Du kan kontakte Husqvarna Norge for mer informasjon. Tlf : 69104700.

100 potensielt farlige produkter tilbakekalles hvert år.

Tilbakekallingen

Jonsered traktorgressklipper Foto: DSB
Jonsered traktorgressklipper Foto: DSB Vis mer
Husqvarna traktorgressklipper Foto: DSB
Husqvarna traktorgressklipper Foto: DSB Vis mer
Partner traktorgressklipper Foto: DSB
Partner traktorgressklipper Foto: DSB Vis mer
– Husqvarna Norge AS har mottatt informasjon om denne saken fra Husqvarna AB og også underleverandør HydroGear. Vi har kjennskap til traktorerens modellnummer, serienummer traktor og serienummer girkasse, og innen for hvilken tidsperiode disse ble produsert. Om traktorene kommer inn under denne serien, vil girkassen bli skiftet. Vi har per i dag sporet antall traktorer til hvilke forrretninger som har mottatt disse fra oss. Alle disse har mottatt mail fra oss som beskriver problem, håndtering, og rapportering. I tillegg har forretningen blitt kontaktet per telefon. Vi avventer i dag en tilbakemelding fra forretningene som dokumenterer om produktet ligger innenfor mulig feilserie, og evt hvem sluttkunden er. Våre forhandlere/serviceverksteder har startet utskifting av girkasser. (Sitat fra tilbakekallingen hos DSB.)

    Tilbakekallingen gjelder følgende modeller:

    Jonsered traktorgressklipper: Gjelder modellnummer 96061032200 og 96061032400.

    Husqvarna traktorgressklipper: Gjelder modellnummer 96061030900, 96061031000 og 96061031100.

    Partner traktorgressklipper: Gjelder for modellnummer 96011029002, 96061017505 og 96061017506.