Til å dø for ...

Gjør dusjinga mer spennende.

Dødsangsten får kanskje grobunn med den ovenfor avbildede dusjgardinen - det er i alle fall muligheter for at lørdagsbadet føles noe mer spennende.

Selve utformingen av dusjgardinen er imidlertid ikke den eneste grunnen til at du bør føle en viss angst i dusjen:

Ifølge en amerikansk studie, kan de milliarder av bakteriene som finnes i dusjforhenget ditt, være livsfarlig.

Hver gang dusjen slås på og vannet slår mot forhenget, sender det en haug bakterier opp i luften, som lett trenger inn i lunger og åpne sår på kroppen - som kan være spesielt farlig for mennesker med nedsatt immunsystem, ifølge denne forskningsrapporten.

Din hygiene:

Hvor ofte vasker du dusjforhenget? (Avsluttet)
Jeg har ikke dusjforheng(48%)
Jeg har dusjforheng, men vasker det aldri(20%)
To ganger i året(8%)
Én gang per år(7%)
En gang per måned(6%)
Annenhver måned(5%)
Vet ikke (3%)
En gang hver 14. dag(2%)
En gang i uka eller mer(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den amerikanske professoren bak den nevnte forkningsstudien, anbefaler derfor alle med nedsatt immunforsvar å vaske dusjforhenget hver dag. Hvor ofte vasker du dusjforhenget ditt - om noen gang overhodet? Stem i avstemmingsobjektet til høyre.

Les også om dusjveggen som eksploderte

Ifølge det amerikanske nettstedet Simple Life, bør du spraye dusjforhenget med egnet spray som en del av de daglige husrengjørings-rutinene. Dette skal ta 15 sekunder - og den daglige rengjøringen av huset skal med disse metodene ta 19 minutter.

Spennende

Men dusjforheng trenger ikke å være kjedelig selv om du med hygieniske forholdsregler fjerner spenningsmomentet med tanke på bakterier. Nedenfor kan du se sju dusjforheng som kan bidra til å sette en spiss på lørdagsvasken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av ti dusjer i farlig skittent vann

Psycho-dusjforheng. Koster 24,98 dollar (140 nok) på Prankplace.com
Hvorfor ikke bruke tiden i dusjen til noe nyttig - som for eksempel å pugge verdenskartet? Dette forhenget fra Izola koster 23,97 dollar (135 nok) på Izolashower.com
Fra samme produsent som verdenskartet får du dusjgardiner med undergrunnskart fra verdensmetropoler som New York City og London. Her med kart fra NYC. Koster 29 dollar (163 nok) hos Izolashower.com
Når du er ferdig med verdenskartet og ungergrunnskartene, kan du jo utfordre hjernen med den periodiske tabell. Koster 29,99 dollar (169 nok) på thinkgeek.com
Med denne øker spenningen kanskje like mye for de du bor sammen med, som for deg ... Design fra David Foote, koster 60 dollar (337 nok) på Izolashower.com (foreløpig utsolgt).
Peeper kalles dette forhenget, eller kikker på godt norsk. Koster 84 dollar (472 nok) på catherinedaviddesigns.com
Blodbad er det beskjedne navnet på denne dusjgardinen. Koster 8,99 pund (84 nok) på paramountzone.com. For en fullstendig skrekkelig dusjopplevelse, kan denne suppleres med en blodflekkete badematte som du kan se på neste bilde.
Blodflekkete baderomsmatte, koster 14,99 pund (141 nok) hos spinninghat.com