Testfavoritter til boligen fra 12 til 5.000 kroner.

Dette kan du trygt gi bort til jul.

Disse produktene kan vi trygt anbefale.  Foto: Per Ervland
Disse produktene kan vi trygt anbefale. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I beit for ideer til julepresanger? Gjennom året har vi i DinSide Bolig testet en rekke små og store produkter til boligen din, og her er produktene vi trygt kan anbefale. Fra 12 til 20.000 kroner.

Til den miljø- eller lommebokbevisste

Alle har en onkel Frank eller svoger Sigmund som alltid er åpen for å spare en krone eller to. Nå kan du hjelpe ham. Vi har testet strømmåleren som gjør det enklere å få oversikt over eget strømforbruk. Men ikke glem å ta med ullsokker og et varmt sjal neste gang du skal på besøk ...

Energimåleren koster 1.100 kroner, og vår tester ga den terningkast fem.

Les mer: Test av Efergy Elite Energimåler

Til beste- eller oldemor

Cake server, fra 149 kroner.  Foto: Produsenten
Cake server, fra 149 kroner. Foto: Produsenten Vis mer


Dette er et kinderegg av en gave. Ikke bare ønsker familiens matriark å se alle sine etterkommere godt gift. Hun er sannsynligvis også den med best tid til å bake kaker. Og ettersom årene går, er det ikke alltid like lett å være stø på hånden.

Kakespaden Cake Server fra Magisso gjør det ihvertfall enkelt og greit å porsjonere ut like store kakestykker til alle barnebarna, og sørger for at alle kan gå hjem med håpet om å bli godt gift i vel behold.

... og du som gavens giver, kan jo hinte om at du ønsker å se den snarlig i bruk?

Vi gav kakespaden terningkast fem.

Les mer og se video: Med denne kakespaden blir du garantert gift

Til studenten

Den kan kanskje ikke ta seg av berg med skittentøy, stabler med takeaway-emballasje eller knuste hjerter. Men Samsungs robotstøvsuger kan ihvertfall ta opp krigen med hybelkaninene.

"[Samsungs Navibot er en] gledesspreder som gjør jobben du hater. Den følelsen er utbetalelig. Kameraet gjør at den jobber mer logisk enn Roomba-modellene vi har prøvd. Setter seg sjelden fast, selvladende, og fortsetter på samme sted den sluttet," konkluderte vår anmelder med.

Til i underkant av 6.000 kroner er den hakket dyrere enn en vanlig støvsuger, men som bekymrete foreldre eller besteforeldre er dette en gyllen sjanse til å bidra til at poden ikke utvikler støvallergi i sitt første studieår.

Lest hele testen: Samsung Navibot SR8855

Elektronikkbransjen har kåret årets julegaver, og vinneren ble det kritikerroste kameraet Canon EOS 550D.

Les mer: Her er årets julegaver

Til småbarnsfamilien

Sko og vottetørker fra OBH Nordica til 599 kroner. Foto: Kristin Sørdal
Sko og vottetørker fra OBH Nordica til 599 kroner. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Alltid syke barn? Vi skal ikke påstå at dette er den eneste løsningen, men det hjelper ihvertfall på at ikke barna må gå ut med våte sko eller votter. OBH Nordicas nye skotørker kan ta unna to små eller store par vintersko - eller ett par sko og to par votter.

"En effektiv skotørker med praktisk vottetørker som gir utvidet kapasitet og merverdi," sa vår tester, og gav skotørkeren terningkast 5.

Les hele testen her: OBH Nordica sko- og vottetørker

Les ogå: Dette tror elektronikkjedene du vil kjøpe til jul

Til gjørdetselveren

God betjeningskomfort, fleksibel og morsom i bruk


Man kan aldri få nok verktøy. Men hvor ofte trenger man overfres? Eller stikksag? Dremel Trio kombinerer disse to - med (ikke overraskende) en Dremel. En glimrende presang til hobbysnekkeren som leser Clas Ohlson og Biltema-katalogene på sengekanten, og alltid har et prosjekt på gang.

Tre-i-en-verktøyet fra Dremel er heller ikke feil til en som nettopp har flyttet hjemmefra, og besitter en heller skranten verktøykasse.

DinSides handyman og tester gav Dremel Trio terningkast fem. Pris: 1.395 kroner.

Les mer: Test av Dremel Trio

Men du bør kanskje tenke deg om to ganger før du kjøper en slik en til fruen, med mindre hun spesifikt har ønsket seg en: Se hvorfor hun ikke får det hun ønsker seg

Til den paranoide

Til den som bekymrer seg for at andre enn husmusen eller -nissen romsterer rundt i boligen når han ikke er hjemme, kan kanskje et elektronisk overvåkningssystem være tingen. Logitechs Alert-system er et av produktene på markedet, og vår anmelder lot seg begeistre "Svært brukervennlig løsning, meget god bildekvalitet, enkel betjening og god funksjonalitet."

Terningen landet på en sekser. Pris: Fra 2.700 kroner.

Les mer: Logitech Alert monitor system

Til rengjøringsfanatikeren

Kärchers vindusvasker koster 700 kroner.  Foto: Einar Ryvarden
Kärchers vindusvasker koster 700 kroner. Foto: Einar Ryvarden Vis mer


Det er ikke alltid like lett å kombinere mine-dine-våre barn, en hund, en undulat, femten fritidsaktiviterer og to karrierer - med ønske om å alltid kunne fremvise et rent, ryddig og velorganisert hjem. Lilleborgs supersprayer for det meste har gjort det litt lettere å alltid være klar til å få besøk med husfaræren i behold, men på ett område kommer de fleste til kort: Vinduene. Spesielt i den lave vintersolen blir slappheten ekstra tydelig.

Vi har fått støvsuger, vaskemaskin, elektrisk drill og et hav av andre apparater som hvert fall hevder at de letter husarbeidet. Og nå har vi også fått litt ekstra drahjelp til vindusvasken, med Kärchers oppladbare vindusvasker.

Vår tester var skeptisk, men lot seg overbevise og gav vindusvaskeren terningkast fem. Og nå har han pensjonert nalen for godt.

Les mer: Test av Kärcher WV 50 plus vindusvasker

Til huseieren med høydeskrekk

Hus og hage krever sin eier. Her er det mye som skal holdes i sjakk og ved like både sommer som vinter. En særlig vanskelig jobb, nå vinterstid, er å sørge for at ikke taket bukker under av for mye snø. Men også her har utviklingen gitt oss et par hjelpemidler, og våre testere falt for Avvalance! DriftBuster som lar deg måke snøen fra taket på småhus, uten at du må opp på stige.

"Lett å montere, lett og bruke og gjør fjerning av snø på taket til en lek," konkluderte vår anmelder.

Pris: 1.495 kroner.

Les mer: Test av Avalanche! DriftBuster

Til de nybakte foreldrene

Aeroccino til venstre fikk en sekser, mens den latterlig billige melkeskummeren fra Ikea fikk en klar femmer.  Foto: Per Ervland
Aeroccino til venstre fikk en sekser, mens den latterlig billige melkeskummeren fra Ikea fikk en klar femmer. Foto: Per Ervland Vis mer


Babylykke er søtt, foreldrepermisjon er gull - men det er ingen tvil om at daglige kaféturer med barselgruppen kan tære på budsjettet. Vi har testet melkeskummere, for den som vil gjøre det selv, og vil trekke frem anbefale to:

Til venninnen du egentlig ikke skal gi presang til, vil vi anbefale melkeskummeren fra Ikea. Den koster 12 kroner, og selv om den krever litt mer arbeid enn testens vinner, er den årets soleklare budsjettfavoritt blant alle produktene vi har testet. Vårt testpanel som besto av nybakte mødre gav den terningkast fem.

Testvinner Aerocchino fra Nespresso fikk terningkast seks, og er en super gave til alle som er glad i kaffedrikker med melk.

Les mer: Stor test av melkeskummere

TV-slaven

TV-er blir stadig rimeligere, og billigTV-ene blir stadig bedre. Ingen dum kombinasjon. Vi har testet fem priskupp, og konklusjonen er klar. Det er mye å velge mellom, dersom noen i din familie fortjener en julegave til rundt 5.000 kroner:

Les mer: Stor test av budsjettTV-er
5.295: Anbefalt kjøp: LG 42LD550
5.500: Best i test: Sony EX500

... fant du ingen ting du har lyst på? Fremover mot jul vil vi presentere noen siste anbefalinger og nye tester: Så følg med på DinSide Bolig

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer