TEST: Terrassevarmerne Imus og Vireoo Pro

Er du også lei av å fryse? Da er dette noe for deg.

<b>LEI AV Å FRYSE?</b> Hva med et bord som har innebygget varme? Foto: ØYVIND PAULSEN
LEI AV Å FRYSE? Hva med et bord som har innebygget varme? Foto: ØYVIND PAULSENVis mer

Etter fjorårets kanontemperaturer, er vi neppe alene om å synes at våren har vært en kald opplevelse så langt.

Trøsten får være at det fins utstyr som ikke bare kan få opp temperaturen, men som også kan forlenge utesesongen.

Spørsmålet blir selvsagt hva som finnes, og i dag har vi testet to produkter fra Mensa Heating Norge.

INNEBYGGET VARME:   Den flyttbare Imus.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
INNEBYGGET VARME: Den flyttbare Imus. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Den gulvstående Imus

Imus er et gulvstående elektrisk varmeelement som kan plasseres akkurat der du vil, og med en høyde på 65 centimeter gikk den i hvert fall fint under de hagebordene vi testet den på. Det er en fordel, siden du da kan sette varmekilden så nærme som mulig.

Strømkabelen er på cirka 2,75 meter, og den er utstyrt med en 550W pære. Prisen ligger på 2.000 kroner.

LES OGSÅ: Dette bør du vite før du kjøper terrassevarmer

Bordet: Vireoo Pro

INNEBYGGET VARME:   Bordet Vireoo Pro.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
INNEBYGGET VARME: Bordet Vireoo Pro. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Her er det altså snakk om et komplett terrassebord på 71 centimeter med innebygget varmer. Merk deg at pæren her har lavere styrke, rettere sagt 400W.

Forklaringen er imidlertid enkel: Siden dette er et bord, kan man jo enkelt regne seg fram til hvor langt unna varmekilden personene sitter, og her anses altså 400W å være nok.

Vireoo Pro har i tillegg to ess i ermet, som mangler på Imus. For det første har det en innebygget sensor som gjør at du kun trenger å koble til strømmen og skru det på en gang. Dersom sensoren ikke registrerer noen bevegelser på 3 minutter, vil det nemlig slå seg av automatisk, og ditto: Den slår seg også på igjen når du setter deg ned ved bordet.

Har du en skikkelig stor familie eller driver en fortausrestaurant på si, kan det også være verdt å vite at Vireoo Pro kan seriekobles. Du kan altså koble sammen opp til fem ulike bordvarmere, og fortsatt klare deg med ett strømuttak. Vi noterte forøvrig at strømkabelen på bordet var på hele 3,9 meter. Prisen på Vireoo Pro ligger på 4.500 kroner inkludert den avbildede runde bordplaten. Vil du kjøpe uten bordplate er prisen 4.000 kroner.

Dette likte vi

Vår prøvesitting i kaldt og surt mai-vær etterlot ingen tvil om effekten: Begge varmerne gjorde oss gode og varme på beina.

Det første du merker er at varmeeffekten er umiddelbar. Her er det altså ingen ventetid fra du slår den på, og til den varmer. Det gir pluss i vår bok.

VARMT: Joda, det er definitivt godt og varmt, men du brenner deg ikke.  Foto: ØYVIND PAULSEN
VARMT: Joda, det er definitivt godt og varmt, men du brenner deg ikke. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Vi liker også at du ikke trenger å være redd for å brenne deg på gitteret som er foran varmeelementet: Her kan du faktisk legge hånden rett på gitteret uten å svi deg, og akkurat det er noe barneforeldre vil sette pris på.

Merk deg at ingen av disse varmerne har noen regulering av effekten, varmen er altså enten av eller på. Litt av grunnen til at du ikke svir deg, er altså at varmen ikke er høyere enn det som trengs for å gi deg en god porsjon tilleggsvarme når du sitter i nærheten. I tillegg hjelper det selvsagt på at beskyttelsesgitteret er i hardplast, og ikke av metall.

INNEBYGGET VARME:   Bordet Vireoo Pro til venstre, og den flyttbare Imus til høyre.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
INNEBYGGET VARME: Bordet Vireoo Pro til venstre, og den flyttbare Imus til høyre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Produsenten oppgir at pærene har en levetid på mellom 5.000 og 7.000 timer, og ja: Begge varmerne er laget for å kunne stå ute selv om det regner.

INGEN TERRASSE Å FRYSE PÅ? Slik bygger du en selv

Konklusjon

Det vi liker aller best med Imus og Vireoo Pro er at varmeeffekten kommer så kjapt, og at du slipper å være bekymret for å brenne deg. Vi synes også materialkvaliteten virker overbevisende, og innrømmer glatt at vi også liker lysfontenen varmepærene avgir.

Vi mener også at varmestyrken produsenten har lagt seg på er tilstrekkelig: I praksis er det bare å sette seg nærmere bordet eller flytte Imusen nærmere om du vil øke varmeeffekten.

Det er likevel et men, her: For selv om vi ble gode og varme på beina, er det nå engang slik at mye vil ha mer. Skal du som frossenpinne ta den helt ut, bør du nok også ha en form for varme rettet inn mot overkroppen.

Prisen er selvsagt også en faktor, og selv om vi har sansen for av-og-på-sensoren til Vireoo Pro, gjør prisforskjellen at Imusen ville blitt vårt valg om vi skulle kjøpt en av de to. At størrelsen også gjør den svært enkel å ta med seg, er også et stort pluss i vår bok.