TEST: Sharp 45" LCD

Denne 45” fra Sharp er en av de mest avanserte flatTVene vi har hatt på test: Eller hva sier du om minnekort-inngang med opptaksfunksjon og innebygget HDTV-tuner? Likevel: Det er noe som skurrer.

LCD eller plasma? Valget er ikke lett.
LCD eller plasma? Valget er ikke lett. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Med sine 45-herlige tommer er dette den største LCD-TVen vi noengang har hatt på test, og det er ingen tvil om at den ruver godt i terrenget. 45-tommer tilsvarer en synsflate på 115,5 cm, målt diagonalt fra øverste høyre hjørne til nederste venste.

Underveis i testen har vi også hatt 45-tommeren plassert ved siden av Pioneers plasma på 43-tommer og Grundigs LCD på 32-tommer. Der det er relevant har vi også sammenlignet de tre modellene.

Avansert

Ser du på fjernkontrollen legger du kjapt merke til at den har noen knapper du ikke har sett før. Aquosen har nemlig innebygd digital-TV-mottaker for åpne HD-kanaler (oppgitt DTV-modus er 420P/1080i/720P).

Foreløpig har dette liten betydning her til lands, det digitale bakkenettet spås uansett ikke å være klart før i 2009, men likevel: Det er et tegn på at TVen til en viss grad er fremtidssikret.

Førsteinntrykk

De 3 skjermkablene som går fra medieboksen til TV-skjermen.
De 3 skjermkablene som går fra medieboksen til TV-skjermen. Vis mer


Det første som slår deg er selvsagt størrelsen. Det er ingen tvil om at 45-tommer vil oppleves som stort i de fleste stuer. Likevel; det rene og enkle Titanium-designet gjør at TVen ikke virker så dominerende som man kanskje skulle tro.

Som trofaste lesere vil vite er dette den tredje LCD-TVen vi har testet fra Sharp, og søskenlikheten er tydelig. Dette gjelder ikke bare selve utseendet, men også TVens skjerm-menyer. Det er imidlertid ingen tvil om at dette er den mest avanserte modellen, flere muligheter og innstillinger er stikkordene. Hvorvidt denne stategien er den smarteste, er likevel ikke sikkert, og vi tar det opp underveis i testen.

I motsetning til Sharps 32-tommer leveres 45-tommeren med en egen medieboks for alle tilkoplingene. Selv om det gir deg en ekstra boks i stua, gir det likevel pluss i vår bok. Alle som har sett kabelspagettien under en veggmontert flatTV, vet nøyaktig hva vi mener.

Enkel installasjon, men små menyer

TEST: Sharp 45" LCD
TEST: Sharp 45" LCD


Skjermstørrelsen er altså på 45-tommer. Etter vår oppfatning er det derfor utrolig at Sharp har klart å gi skjermmenyene en så liten størrelse. De er faktisk så små at du må myse ganske bra for å tyde tegnene når du har plassert deg i sofaen. Dette er selvsagt et helt unødvendig irritasjonsmoment, og gir trekk i margen.

Heldigvis er selve menyene relativt selvforklarende, og det automatiske kanalsøket og sorteringen i ønsket rekkefølge gikk raskt og greit. Vi noterer likevel at skjermmenyene ikke er på norsk. Som nordmann må du altså nøye deg med svensk eller engelsk.

Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: