TEST: Samsung 42" plasma

Selv med innebygget TV-tuner og medfølgende TV-fot er veiledende pris under 30-tusen for denne helt nye modellen til Samsung. Tross et par riper i lakken overbeviser skjermen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]


Nå begynner også de siste generasjonene av store flatskjermer å komme ned i en akseptabel pris. Denne gangen er det Samsungs nye 42-tommer PS42V4, til 29.990 inkludert bordstativ og TV-tuner som har vært på testbenken.

Denne TVen får du i to ulike varianter. Søstermodellen heter PS42D4, og er akkurat samme TV med unntak av at den er i sort/sølv farge og at den har VGA kontakt i tillegg til DVI. Prisen på denne vil være cirka 32.990.-

Førsteinntrykk

Dette er ingen designmodell, men skjermen gir likevel et godt førsteinntrykk og vil garantert løfte helhetsinntrykket i de fleste TV-stuer. Den medfølgende TV-foten må monteres fast til TVen, og ser ut til å være i metall. Kjenner du på den finner du imidlertid raskt ut at den er i hardplast. Vi noterer også at foten dessverre ikke er drei- eller tiltbar.

Vi fikk også med ett sett originale høyttalere som monteres på siden av TVen. Disse følger ikke med i prisen, og koster cirka 1.800 kroner i tillegg.
Selv om finishen på Samsungen er grei nok, når den ikke opp til standarden satt av Sony, Philips og Pioneer. Her er det en anelse mer plastfølelse.

detaljbrist...
Vis mer


Ett eksempel er at høyre høyttaler ikke gled nøyaktig inn i sporet, noe som ga et mellomrom på 0,5 cm mellom høyttaleren og selve skjermen. Nå kan selvsagt vår testmodell ha blitt utsatt for røff behandling, og en ivrig kjøper ville sikkert klart å finjustere dette. Poenget er likevel at du sjelden ser slike skjønnhetspletter hos de langt dyrere konkurrentene. Så blir selvsagt spørsmålet om lommeboken din synes dette er verdt titusenvis av kroner.

Personlig synes vi også at TVen er penest uten høyttalerne, vi ville derfor kjørt TV-lyden gjennom forsterkeren - og klart oss uten disse.

Store bilder av TVen, både med og uten høyttalerne, finner du her

Enkel installeringTVens menyer er store og lettleste, men det er kun svensk språk som er tilgjengelig for oss skandinaver. Vil du heller studere bruksanvisningen får du valget mellom svensk, dansk, og selvsagt engelsk.

Heldigvis var installasjonen en enkel affære. Det automatiske kanalsøket brukte ganske nøyaktig 5 minutter på å finne våre 19 kanaler, og det var enkelt å sortere og navngi kanalene i ettertid. Bra!

Det er ingen separat medieboks på denne TVen, det betyr at alle tilkoplingene gjøres på baksiden av skjermen. Dette er plassbesparende, men gjør det litt knotete å kople utstyr av og på. Av tilkoplingsmuligheter får du 2 scart-kontakter, komponentinngang + lyd, DVI-inngang + lyd, S-video, og compositt + lyd. I tillegg til strøm, antenne, og høyttalerutganger.

Men så over til det viktigste: Trykk på lenkene under for å se på hvilke områder denne Samsungen overbeviser, og hva vi skulle ønske hadde vært bedre: