TEST: Philips 42PF9831d

Med denne TVen setter Philips kort og godt en ny standard i LCD-klassen.

Har du fulgt med på TV-testene våre skjønner du kjapt at dette er etterfølgeren til forrige toppmodell fra Philips, så hva har egentlig forandret seg?

Det første du legger merke til er uten tvil utseendet, for her får du ikke bare en stilig pianolakkramme — det ser også ut som om Philips også har sendt med en stor del av veggen fra produksjonslokalet.

Dette siste punktet er faktisk så spesielt at det vil ekskludere en del potensielle kjøpere, men forklaringen er enkel: Grunnen er nemlig at kjøperne skal få fullt utbytte av ambilight-systemet til Philips. Her har de altså valgt funksjon framfor form, og vi må si vi er spent på hvordan markedet vil reagere på dette.

Ambilight-systemet betyr kort fortalt at TVen er utstyrt med lysstoffrør som reflekterer lyset fra TV-skjermen ut mot veggen. Det høres sprøtt ut, men tro oss: Denne finessen virker bedre enn du skulle tro. Nytt av året er det også at ambilighten nå omkranser hele TVen, mens fjorårs-modellen bare hadde det på sidene.

Testredaksjonen var samlet i bedømmelsen på denne TVen: Designet krever at du er den rette kunden, men når det gjelder bildekvalitet og finesser er dette antagelig det beste du får på LCD-fronten i dag.

Trykk her for å se resten av testen hos dingz.no!

Psst: dingz.no ses best med bredbånd og en skjermoppløsning på 1080/1024