TEST: Philips 37PF9830

Dette er en av de første flatTVene på det norske markedet som lokker med ekte HD-oppløsning.

[Ugjyldig objekt (NAV)]


Philips begeistret både anmeldere og TV-nerder i inn- og utland da de lanserte sin 9986-serie med ambilight-funksjon i fjor. Nå er altså etterfølgeren endelig klar.

Godt førsteinntrykk

Vi liker designet på TVen og noterer med tilfredshet at fjernkontrollen virker godt og ser eksklusiv ut.

Kvalitetsfølelsen er altså tilstede umiddelbart, noe som gir pluss i margen. Utseendemessig er det imidlertid ikke skjedd noen revolusjon fra fjorårsmodellen, her er det på innsiden at de viktigste forandringene har skjedd:

 • Ekte HD-oppløsning: Både 37- og 42-tommeren har nå fått 1920/1080 oppløsning, noe som definitivt hører til sjeldenhetene i dag. 32-tommeren ligger fortsatt på 1366/768.
 • Flere innganger & muligheter: I tillegg til komponentinngang får du nå også både HDMI og DVI-inngang. 32- og 37-tommeren har også minnekort- og to USB-innganger, mens 42-tommeren i tillegg lokker med egen nettverksinngang.
 • Motorisert TV-fot og ambilight 2: I tillegg til veggfeste leveres alle TVene i 9830-serien med motorisert TV-fot. Dermed kan du nå vri TVen fra side til side mens du ligger i sofakroken. Definitivt ikke livsnødvendig, men likevel en fin finesse når du har vent deg til det.


  Ambilight-funksjonen går ut på at TVen er utstyrt med to lysstoffrør på baksiden som til enhver tid lyser opp veggen bak TVen. Både intensiteten og lysets farge endrer seg forøvrig automatisk i takt med det bildet som til enhver tid vises på skjermen, og nytt av året er at de to lystoffrørene jobber uavhengig av hverandre.

  Ambilight-funksjonen krever definitivt litt tilvenning, men det er ikke til å legge skjul på at vi liker finessen meget godt. Den gjør at TVen skiller seg ut fra konkurrentenes modeller og aktiverer dermed den litt udefinerbare "må ha"-følelsen. Selv om du kan slå av ambilighten via fjernkontrollen tror vi nok de fleste eierne av denne TVen vil la den stå på.

 • Ny standard når det gjelder oppsett og brukervennlighet


  Både bruksanvisning og skjermmenyer er på norsk, og selve installasjonsprosessen er så enkel at selv besteforeldre med teknologiskrekk vil klare jobben.

  En ting må likevel nevnes: Selv om mange TV-entusiaster har egne kalibrerings-DVDer som brukes når de skal fintune TVene sine, er det ikke alle brukere som vet hvordan, eller orker å ta seg tid til slike ting. Og denne gruppen har Philips virkelig kommet i møte; her får du nemlig fem bilder av splitscreen-typen, og beskjed om å velge den siden du liker best. Etter å ha gått gjennom de fem ulike bildene får du beskjed om at TVen har lagret dine preferanser.

  Du kan selvsagt overstyre disse valgene senere via den vanlige bildemenyen, men dette er likevel imponerende og setter en helt ny standard når det gjelder brukervennlighet.

  Trykk her for egen bildespesial om dette.

  Hva med bildekvaliteten?

  Foreløpig har altså denne modellen imponert stort, det er imidlertid bildekvaliteten vi var mest spent på, trykk på lenkene under for å gå videre i testen: