TEST: Panasonic TH-37PV500E

Joda, også her er det selvsagt noe å sette fingeren på. Det er likevel ikke til å legge skjul på at dagens testmodell går rett inn det absolutte tetsjiktet av plasma-TVer som selges akkurat nå.

TEST: Panasonic TH-37PV500E
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Panasonic fikk mye skryt for sin forrige plasmaserie, og trenden ser ut til å fortsette nå i 2005. Vi har allerede testet den lavoppløste nykommeren TH-42PA50E, og nå er det altså den HD-klare PV500E som står for tur. At vi har ventet spent på denne modellen er ikke til å legge skjul på, bare spesifikasjonene alene tilsier at denne nye Panasonicen er laget for å gå rett i strupen på toppmodellene til blant annet Pioneer og Hitachi.

Legg merke til at både PA50E og PV500 er utstyrt med 8 generasjons plasmapanel, som ifølge Panasonic gir hele 8,6 milliarder fargenyanser. Kort oppsummert har imidlertid PV500-serien høyere oppløsning, flere finesser og et langt mer elegant design. Dette gjenspeiler seg også på prisen, grovt regnet er det 10.000 kroner som skiller de to modellseriene.

Elegant

Vi synes PV500 er både linjelekker og elegant. Stikkordene er den glinsende rammen som omkranser selve TV-skjermen, at høyttalerne ikke er synlige og at det er brukt litt tid og penger på å lage en stilig fjernkontroll. Detaljer ja vel, men setter du sammen disse momentene sitter du igjen med et godt totalinntrykk.

Vi gjør oppmerksom på at vi fikk test-TVen levert med en DeLuxe TV-benk fra Panasonic. Den er lekker om du ikke vil ha TVen på veggen, men etter vår oppfatning er den nokså dyr. Den store fordelen er imidlertid at den har integrerte ledningsskjulere, og står på trillehjul. Bruker du noen minutter på installasjonen, kan du faktisk unngå å se ledningene i det hele tatt, noe som igjen er viktig for helhetsinntrykket. Du får også kjøpt et enklere bordstativ om du ønsker det, sjekk uansett nøye hva som følger med TVen i butikken; her varierer nemlig praksisen sterkt.

Som vanlig er de fleste tilkoplingspunktene på TVens bak- og underside. Drømmer du om å henge TVen på veggen må du altså tenke deg om hvis håpet er å minimere kabelspagettien under skjermen.

Problemfri installasjon

TEST: Panasonic TH-37PV500E


Vår TV ble levert uten norsk bruksanvisning, men med norske skjermmenyer var ikke dette noe problem. Nok engang bruker vi minimalt med tid på å utbrodere installasjonen, den gikk nemlig helt smertefritt, og sorteringen i ønsket rekkefølge likeså. Som et ekstra pluss i margen noterer vi at TVen selv la inn navn på nesten alle våre 19 TV-kanaler.

Nok prat! Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: