TEST: Onkyo TX-NR545

TX-NR545 er proppet med utstyr og nødvendig formatstøtte. Men er det nok?

<b>Onkyo TX-NR545:</b> - Du får mye for pengene, men i denne runden når den ikke helt opp til konkurrentene, sier Jørn Finnerud fra det digitale gratismagasinet <a target="_blank" href="http://joom.ag/wANp">Stereo+</a>. Foto: ONKYO
Onkyo TX-NR545: - Du får mye for pengene, men i denne runden når den ikke helt opp til konkurrentene, sier Jørn Finnerud fra det digitale gratismagasinet Stereo+. Foto: ONKYO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av Jørn Finnerud/Stereo+: Mens du for få år siden bare fikk ribbede receivere i denne prisklassen, blir man idag positivt overrasket over alt man får med.

Her er for eksempel både Dolby Atmos, innebygget trådløst nettverk, samt AirPlay og Spotify Connect-støtte på plass. Men til tross for alle tekniske muligheter skal man ikke glemme at hovedmålet for en receiver er å være en god underholder i hjemmekinoen.

Filmlyd er et oppkomme av informasjon som riktig gjengitt gir gåsehud på armene og tårer i øyekroken. Det samme gjelder selvsagt også for musikk, og det er lett å se at dagens hjemmekinoreceivere har mange arbeidsoppgaver å mestre.

Spørsmålet er selvsagt om Onkyoen klarer brasene.

Oppsett


Til tross for at den ikke har GUI-meny (kun tekst, ingen grafiske elementer) er oppsettet rimelig rett frem. Assistenten leder oss gjennom oppsettet med automatisk romkorreksjon og nødvendige tilkoblinger, og vi oppfatter dette som ganske så brukervennlig.

Lydopplevelsen

Førsteinntrykket er at den setter opp en ganske fin lydkulisse med god størrelse, og surroundkanalene er fint integrert i det totale lydbildet.

Men når man drar på litt, er det tydelig at TX-NR545 høres litt mer anstrengt ut enn konkurrentene.

Baksiden: Seks HDMI-innganger og en utgang. Kanskje mer imponerende er  Dolby Atmos, innebygget trådløst nettverk, samt AirPlay og Spotify Connect-støtte til denne prisen, sier Jørn Finnerud fra Stereo+: Foto: ONKYO
Baksiden: Seks HDMI-innganger og en utgang. Kanskje mer imponerende er Dolby Atmos, innebygget trådløst nettverk, samt AirPlay og Spotify Connect-støtte til denne prisen, sier Jørn Finnerud fra Stereo+: Foto: ONKYO Vis mer

Bassen er ikke like artikulert og lydene blandes litt mer sammen. Det er riktignok ikke så store forskjeller, men de er der. Når det er sagt er filmdynamikken såpass god at det å se på film likevel er en hyggelig opplevelse.


På musikk-fronten gir Kraftwerk et stort lydbilde med fin bredde og et godt detaljnivå. På Vivaldi presenteres strykerne med en fin kropp og tilstedeværelse. Det mangler dog litt tempo og dynamisk kontrast i gjengivelsen, uten at vi blir veldig skuffet prisen tatt i betraktning.

Konklusjon

I denne klassen når ikke TX-NR545 opp til toppen. Forskjellene er riktignok ikke veldig store, men den virker litt kortpustet målt mot konkurrentene.

Det spørs derfor om ikke storebror TX-NR646 hadde vært en modell som hadde passet bedre i dette startfeltet, men den var ikke tilgjengelig da vi skulle teste.

Testresultat

Onkyo TX-NR545

Terningkast 4

Dolby Atmos, Enkelt oppsett og velutstyrt til prisen.

Mangler litt krefter sammenlignet med de andre i testen, bassen er litt avmålt og romkorreksjonen er litt unøyaktig.

Testen er levert av Jørn Finnerud fra Stereo+
Testen er levert av Jørn Finnerud fra Stereo+ Vis mer