TEST: Ny Philips 23" LCD med radio

Er dette den perfekte TV, radio og PC-skjerm for deg som bor trangt? Philips gir deg nemlig alt i denne flate TVen. Det hele er krydret med et design som vekker må-ha-følelsen.

TEST: Ny Philips 23" LCD med radio
[Ugjyldig objekt (NAV)]
TEST: Ny Philips 23" LCD med radio


Dette er den andre 23-tommeren i LCD-klassen vi har testet fra Philips. Og som tilfellet var med forgjengeren er også denne modellen utstyrt med mange praktiske finesser. Her får du nemlig TV, radio, og PC-monitor i ett.

Sammenlignet med forgjengeren er det spesielt designet på TVen som imponerer.

Apple-kloning?

Sett forfra er ikke designet særlig oppsiktsvekkende, men de avrundede kantene gjør at den skiller seg ut fra den gemene hop. Vi noterer også at den medfølgende TV-foten nå er rund, og dermed ikke krever et så bredt TV-bord som den gamle modellen. TV-foten kan forøvrig tiltes framover og bakover, og vris fra side til side.

Det er sett bakfra og fra siden at denne Philips-modellen framtrer som en skikkelig lekkerbisken. Her finnes nemlig ingen billige grå eller svarte plastdeksler, her er det i stedet brukt noe som minner om høyglanset hvit plast. Resultatet er etter vår oppfatning meget vellykket.

Minst like spesiell er fjernkontrollen. Av alle våre test-modeller er dette den desidert tynneste og peneste kontrollen vi har vært borti. Dette gir klare plusspoeng i vår bok.

Innstallering & montering

TEST: Ny Philips 23" LCD med radio
TEST: Ny Philips 23" LCD med radio


Før vi koblet til strømmen plugget vi til DVD-spilleren via scart, PCen via DVI-inngangen, dyttet inn TV-kabelen og antennen til radioen.

Det er liten vits å utbrodere dette kapittelet: Etter vår oppfatning er TVene fra Philips og Sony de klart beste i klassen når det gjelder brukervennlighet, og denne modellen bekrefter inntrykket. Du får norsk bruksanvisning, og med norsk språk på de selvforklarende skjermmenyene er det omtrent umulig å rote seg bort her.

Det automatiske TV og radio-kanalsøket aktiveres automatisk når du plugger til strømmen for første gang. Raskt gikk det også, vi brukte rundt fire minutter på våre 19 kanaler, og også sorteringen i ønsket rekkefølge var en smertefri prosess.

Siden TVen leveres uten en separat medie-boks må alle tilkoplingene gjøres på bak- og undersiden av TVen. I likhet med Sharps nye 32-tommer kan det bli vanskelig å få på plass dekselet om du bruker alle inngangskildene. Selv fikk vi festet dekselet med et nødskrik etter å ha koblet til DVD-spilleren via scartkabelen, og PCen - via DVI-inngangen. Skal du bruke den siste scartkontakten i tillegg, vil neppe dekselet gå på.

Denne Philipsen har likevel imponert så langt. Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: