TEST: Logitech Harmony 1100

Superkontrollen som skal styre alt. Utenom kjæresten din…

Logitech har hatt stor suksess med sine programmerbare fjernkontroller, og spesielt Harmony One likte vi godt. Det er imidlertid Harmony 1100 som er toppmodellen fra selskapet og vi hadde derfor store forventninger.

Så hva får du?

Selve fjernkonttrolleren er en lekker sak med trykkfølsom skjerm på 3,5-tommer, og i tillegg følger det med en praktisk dokkingstasjon.

Totalt skal Harmony 1100 kunne erstatte hele 15 andre fjernkontroller og i Logitechs database ligger det allerede inne data for 225.000 komponenter fordelt på 5.000 merker. Eier du likevel produkter som ikke er registrert går det selvfølgelig også an å programmere fjernkontrollen manuelt.

Men hvordan virker den?

Det starter riktig så bra, for etter å ha installert programvaren på PC-en finner programvaren alle mine stuekomponenter (TV, receiver, DVD, HD-PVR, Blu-ray spiller og Xbox360) og overfører dem til fjernkontrollen.

Så langt så bra altså, men dessverre var vi ikke lenge i teknoparadiset.

Men så begynner maset

Etter litt knoting fungerer både receiver, DVD- og Blu-ray spilleren, samt HD-PVR en til Canal Digital og TV-en bra hver for seg. Legg merke til at standardinnstillingene på Harmonyen er at alle produkter som ikke er i bruk skal slås av. Og joda, i en verden hvor det er dyrt med strøm høres det sikkert ut som en kjempeide. I praksis er det imidlertid ikke like hendig, spesielt ikke når HD-PVR boksen bruker 2 minutter bare på å starte opp. Heldigvis er det en relativt enkel prosess å sørge for at enhetene alltid står på, men dette må altså gjøres manuelt via PC-en, og så overføres til PC-en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det største problemet var å få Xbox360-en til å starte. Den ville rett og slett ikke på. Først etter å ha slettet den helt fra fjernkontrollen og lagt den inn på nytt to ganger fikk vi respons. Men merk deg at vi gjorde nøyaktig den samme manøveren hver eneste gang, så hvorfor den plutselig begynte å virke vet vi ikke.

Moralen er altså at det meste går til slutt, men at du bør være forberedt på at ikke alt vil gå like enkelt som Logitech lover. Tilhører du de som elsker slike uforutsette problemer er det sikkert helt ok, men for oss blir dette slitsomt.

Det største irritasjonsmomentet er imidlertid at fjernkontrollen ikke alltid fullfører alle de aktivitetene du ber den om, og at dette gjentar seg gang på gang.

Vi har f.eks. satt opp fjernkontrollen slik at når vi trykker på TV, så skal TV-en, receiveren og HD-PVRen også starte opp. Problemet er at det alltid er en av de tre komponentene som ikke slår seg på. Noen ganger er det TV-en, andre gangen er det HD-PVRen, også videre, også videre.

Fjernkontrollen gir deg forøvrig følgende valg når dette skjer: Er alle komponentene av (eller på)? Hvis svaret er nei, må du så trykke på hjelp-knappen; for så å se fjernkontrollen prøve seg på nytt. Det skal sies at denne hjelp-knappen fungerer, men at vi må bruke den flere ganger daglig på de samme produktene er ikke bra nok. Og for oss som hadde drømt om at denne fjernkontrollen skulle gjøre det enklere for dama ungene å se på TV, var dette en nedtur.

Konklusjon

Hadde Harmony 1100 kostet 1500 kroner kunne vi levd med at du trenger å sette av flere kvelder til å fininstille den slik at alt virker som det skal. Problemet er at den koster hele 4.000 kroner. For den prisen kan du kjøpe deg en ny minilaptop, og da synes vi den bør virke bedre enn dette.

Men vi skal ta et forbehold: Tilhører du den gruppen som elsker å rote rundt i undermenyer og fininstille til alt stemmer, ja da kan det være annerledes. Til denne prisen synes likevel vi at du burde ha sluppet å fortelle fjernkontrollen gang på gang at den ikke får med seg alle komponentene i en aktivitet.