Test: Kjenner du boligprisene?

Ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at det fremdeles er prisfest på boligmarkedet. Men hva vet du egentlig om boligprisene? Ta dagens test, og finn ut!

Fortsatt opptur

Er du ekspert på boligprisene? Illustrasjon: Per Ervland.
Er du ekspert på boligprisene? Illustrasjon: Per Ervland. Vis merFerske boligpristall er nettopp lagt frem. Og overraskelsen var ikke stor: Boligprisene steg nemlig med 0,4 prosent fra august til september, ifølge tall fra Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisen med 1,0 prosent, noe som betyr at den underliggende pristrenden er positiv. Differansen mellom den faktiske og den sesongkorrigerte pris­øk­ningen for­tel­ler at prisene i september normalt utvikler seg svakere enn i en gjennom­­­snitts­måned.

Er du ekspert?

Boligpriser er noe som engasjerer folk flest - for enten eier man en bolig, eller så ønsker man seg kanskje en. Og de som eier en bolig, ønsker så klart at prisene skal øke. Men har man enda ikke kastet seg inn på eiemarkedet, er forhåpningene om lavere priser selvsagt det viktigste.

Har du fulgt med på boligmarkedet, eller interesserer det deg lite? Ta testen for å finne ut hva du vet om boligprisene:

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.Høy årsvekst

Fra september 2005 til september 2006 har boligprisene på landsbasis gått opp med 17,8 prosent.


Men prisene endret seg ulikt for de forskjellige boligtypene: For prisene på eneboliger har steget med 15,6 prosent fra september 2005 til nå, mens prisene på delte boliger har gått opp 17,3 prosent i samme periode. Avslutningsvis har leilighetene hatt den høyeste prisstigningen- den var på hele 18,7 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om boligpriser:

Test: Kjenner du boligprisene?


20 prosent igjen til boligpristaket
BOKOSTNADER: Hvis boligkjøpere forventer det samme som finansmarkedene, er det et godt stykke igjen før boligprisene er på et noenlunde stabilt nivå.

Test: Kjenner du boligprisene?


Dobbel jobb for boligen
BOLIGPRISER: Det er ikke innbillning hvis du synes du sliter hardt for boligen. Du må faktisk jobbe dobbelt så lenge for den som for tyve år siden. Likevel er det ikke synd på deg. Les hvorfor.

Kilder til testen: Norges Eiendomsmeglerforbund, ECON, Finn.no, Tinde.no, Statistisk sentralbyrå, Politiken (DK), The Economist og tidligere artikler på DinSide.