TEST: Ikea mot Samsung og Philips

Ikeas komplette TV-pakke kommer garantert til å selge godt. Men hvordan er kvaliteten mot de mer proffe konkurrentene? Vi har sammenlignet.

Ikea-TVen ser pen ut i hvitt. Holder den mål? Det får du svaret på her. Foto: Per Ervland
Ikea-TVen ser pen ut i hvitt. Holder den mål? Det får du svaret på her. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23. januar i år kom endelig Ikea-TV-en til Norge, og med tanke på hvor glade nordmenn er i Ikea-produkter er vi rimelig sikre på at dette blir et produkt mange vil kjøpe.

For det er liten tvil om at konseptet er smart: I stedet for å kjøpe TV-møblene hos Ikea, for så å fylle på med utstyr fra andre butikker, kan du jo nå slå to fluer i en smekk. I en travel hverdag høres det ganske enkelt ut som en suksessoppskrift.

Se hvordan det gikk når vi monterte Ikea-TV-en Uppleva!

Men er Uppleva verdt prisen?

Uppleva er kort fortalt en komplett TV-benk, med innebygget lydsystem og TV, en smart alt-i-ett-pakke altså.

Det store spørsmålet er selvsagt om produktene som følger med er verdt prisen. For hvis du tror at alt som selges på Ikea automatisk er billig må du tro om igjen:

Fakta er nemlig at prispresset på TV- og audio-utstyr i Norge gjør at det er flust av alternativer å velge blant, og det i omtrent samme prisklasse.

Ikea mot Samsung og Philips

Poenget er nemlig at du fint kan gjøre som før, altså kjøpe en TV-benk på Ikea og så fylle den med ditt eget utstyr. For å se hvordan kvaliteten på Ikeas TV og lydsystem er, kontaktet vi derfor Samsung og Philips og ba om få tilsendt deres alternativer.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

Testproduktene:

 • Ikea: Du kan velge mellom 40- og 46-tommer, og det er en klassisk kant-LED-modell fra kinesiske TCL som er brukt. Vårt valg besto av 46-tommeren, som i hvit utførelse matcher TV-benken fint.


  Vi valgte Ikeas 46 tommer til 5.995 kroner og anlegget som inkluderer trådløs subwoofer, to høyttalere, Blu-ray-spiller, og receiver med FM-radio: 2.850 kroner. I esken hadde vi også fått med en WiFi-adapter til 249 kroner, men siden alle pakkene uansett kan kobles til via nettverkskabel og dette er et valgfritt tilbehør har vi ikke tatt den med i prisen.

  Total pris på hele lyd- og bilde-delen er altså 8.845 kroner.

 • Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland Vis mer

 • Samsung: TV-en ble her en 46-tommer i 5000-serien (UE46ES5505K), som nå fås helt nede i 5.295 kroner om du handler på billigste sted. I tillegg fikk vi 2.1-anlegget HT-E5200 som ligger på rundt 2.700 kroner. Anlegget inkluderer to fronthøyttalere, en kablet subwoofer, og en 3D-klar Blu-ray-spiller med forsterker, radio, Bluetooth-tilkopling, og iPhone-dokk (dog ikke med den nye iPhone-5-pluggen).


  Total pris på hele lyd- og bilde-delen blir altså 7.995 kroner, noe som er klart billigst i denne runden.
 • Philips: TV-modellen ble 46PFL5007 på 46-tommer. Dette er en TV vi tidligere har testet, og likte godt. Da er det jo hyggelig at også denne nå fås til 5.995 kroner.

  Når det gjald lydanlegget rotet imidlertid Philips det litt til. Forklaringen er imidlertid enkel: Vi ba om produkter som de vet vil være i butikkene, og siden de akkurat nå bytter ut modellseriene sine var det tomt på lager.

   Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland Vis mer

  I stedet for et komplett lydanlegg fikk derfor tilsendt lydplanken CSS5123, som også leveres med en trådløs subwoofer. En lydplanke er forsåvidt ikke så galt det heller, og er på papiret også en svært plasseringsvennlig løsning.


  Prisen er imidlertid 3.000 kroner, noe som er dyrest i denne runden. Spesielt med tanke på at du her ikke får radio, og må kjøpe Blu-ray spiller i tillegg. Til dette bruket trenger du imidlertid ikke å kjøpe noen dyr Blu-ray spiller, og siden du får BDP2980 til 695 kroner i flere av de store kjedene er det denne vi ville valgt i et slikt oppsett.

  Philips-pakken blir likevel den dyreste i denne runden, med en totalpris på 9.690 kroner og da øker kravene.

Du kommer til enkelt-testene ved å trykke på lenkene under:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!