TEST: Grundig Xentia 32”

FLATTV: Denne 32-tommeren føyer seg pent inn i rekken av de nye generasjonene LCD-TVer når det gjelder pris og spesifikasjoner.

[Ugjyldig objekt (NAV)]


Da vi i mars 2004 testet forrige Grundig modell, designmodellen FineArts, konkluderte vi med at den var en sikker vinner for de som setter utseendet høyt opp på prioriteringslisten. Ulempen var prisen. FineArts-TVen kostet hele 40.000 når den kom.

Prisraset det siste året har imidlertid gitt resultater: Den nye Xentiaen er ikke bare 2 tommer større, den er også 17.000 kroner billigere enn FineArts-modellen.

Konkurransen i LCD-klassen er imidlertid knallhard, og Xentiaen har en tøff jobb foran seg. Duger den?

Førsteinntrykk

Litt dypere enn et standard kredittkort, en vanlig billedrørs-TV i samme størrelse er rundt 60 cm. Vis mer


Xentiaen er ingen designmodell, finishen er riktignok litt mer skinnende enn normalt og høyttalerne er plassert under selve skjermen, men bortsett fra dette har den det vi kan kalle et klassisk flatTV-utseende.

Xentiaen leveres uten en egen medieboks, noe som betyr at alle inngangene er på TVens bakside.

Fordelen med dette er at du slipper en ekstra boks i stua, men ulempen er at det blir knotete å komme til når du skal koble utstyr til og fra TVen. Skal du feste Xentiaen på veggen blir det også fort kabelspagetti under selve TV-skjermen. I og med at de fleste TVene i denne størrelsen leveres uten egen medieboks har vi imidlertid ikke trukket for dette.

Og når vi først er i det pirkete hjørnet: Den medfølgende TV-foten kan verken dreies fra side til side eller tiltes.

Kjapp og enkel installering

Kanalsøk Vis mer
Sorteringsmeny Vis mer


Selv om bruksanvisningen er på norsk, må du nøye deg med engelsk eller tysk på skjermmenyene. Heldigvis er skjermmenyene store, og av den selvforklarende typen, noe som gir pluss i vår bok.

Det automatiske kanalsøket fungerte godt, og TVen brukte såvidt over 3 minutter på å finne våre 20 kanaler. Det er raskere enn normalen. Også sorteringen av kanalene i ønsket rekkefølge var en meget enkel prosess.

Men hvordan fungerer Xentiaen under intensiv bruk? Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: