TEST: Grundig Apollo 42"

15.000 kroner for en HD-klar 42-tommer gir gjenlyd i øregangene til landets TV-nerder, noe også trykket i vår e-postboks har bevist. Vi har nemlig blitt neddynget av spørsmål om TVen duger. Her får du svaret.

[Ugjyldig objekt (NAV)]


Stemningen står i taket på testlabben når TVen pakkes opp: Denne modellen er nemlig råtøff og ser langt dyrere ut enn prislappen tilsier:

  • Chassiet er i børstet aluminium og selv om den medfølgende TV-foten har sotet glass i fronten, veier den nok til å inngi tillit.

    Her er det altså ingen billig hardplast å irritere seg over.

Førsteinntrykket er altså at hele pakken oser kvalitet.

Video av Grundig Apollo får du her

Enkle og oversiktlige menyer


Selv om fjernkontrollen ikke er noen fryd for øyet, fungerer den helt ok. I praksis vil den likevel at du peker direkte mot TVen, noe som for øvrig er helt vanlig i denne prisklassen.

Grundig er ellers kjent for å lage enkle og selvforklarende menyer, og det har de klart denne gangen også. Vi gir som vanlig pluss for at både bruksanvisning og menyspråk er på norsk.

Ribbet


Det er likevel ingen tvil om at de har ribbet modellen for å kutte prisen: I TVens skjermmenyer står det for eksempel at TVen har barnelås, men denne er umulig å aktivere.

Forklaringen finnes i et løst innstikk i bruksanvisningen; "Child-lock feature does not exist in this TV-set". Nå utgjør ikke dette noe stort savn for undertegnede, men dette er uansett ikke helt proft.

Likevel: Førsteinntrykket av Grundigen står til en klar femmer når vi tenker på den lave prisen. Men hva med bildet?

Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: