Klarer BeepEgg å varsle når eggene er ferdig? Her i Marius-versjon. Foto: Berit B. Njarga
Klarer BeepEgg å varsle når eggene er ferdig? Her i Marius-versjon. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Test: BeepEgg

Spiller musikk når eggene er ferdig.

Det dukker stadig opp nye produkter og duppeditter som skal gjøre det enklere å koke egg akkurat slik du vil ha dem. DinSide har prøvd ut flere av disse tidligere, med mer eller mindre hell.

Denne gangen har vi satt produktet BeepEgg på prøve. Dette varsler deg med forskjellige sanger når egget er akkurat slik du liker det.

>> Lag din egne firkant-egg

Spiller når eggene er ferdig

Det spillende egget fungerer på følgende måte: Man legger det i kasserollen sammen med eggene som skal kokes. Egget spiller tre forskjellige sanger: En når eggene er løskokte, en annen når de er bløtkokte og en siste når eggene er hardkokte.

For å teste om vidunderet faktisk funker slik det skal, har vi gjort følgende:

Vi har lagt tre egg til koking sammen med BeepEgg. Når hver av de tre sangene har begynt å spille, har vi tatt ut ett og ett egg, og skylt disse godt i kaldt vann.

I praksis skal vi da ha ett løskokt, ett bløtkokt og ett hardkokt egg. Det store spørsmålet er: Har det spillende egget klart å varsle på riktig tid? Er egget virkelig hardkokt når "The final Countdown" ljomer på kjøkkenet?

Les også: Kok egg i mikrobølgeovnen

Ett løskokt, et bløtkokt og et hardkokt egg, sånn cirka. Foto: Berit B. Njarga
Ett løskokt, et bløtkokt og et hardkokt egg, sånn cirka. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Nesten perfekte egg

Svaret er ja, nesten. For mens det løskokte egget er litt vel kokt, er det hardkokte egget fortsatt littegranne bløtt innerst i eggeplommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel syns vi dette produktet har en funksjon, du slipper å følge med på klokka, og BeepEgg varsler deg høyt og tydelig når eggene er sånn cirka klare.

Det krever at du orker å høre på den pipende musikken fra egget, som du hører et eksempel på i videoen under. Ikke minst hvis du liker hardkokte egg og må lide deg gjennom tre forskjellige sanger, som alle spilles to ganger etter hverandre ...

Syns du dette virket slitsomt? Lag heller egg i stekeovnen.

BeepEgg koster 189 kroner på coolstuff.no