TEST: Avslør meglerspråket

BOLIG: Megleren er selgerens mann. Annonsen som skal lokke deg som kjøper er derfor preget av begreper som kan tolkes. Avslører du sjargongen? Svaret får du i dagens boligtest.


Målet med boligannonsen er å trekke folk til visning. Meglerne velger derfor ordene i annonsen med omhu.

Når det skal reklameres for boliger til salgs, fremheves hver positive detalj omkring boligen i annonsen. Ligger leiligheten som skal selges på Majorstua eller Grünerløkka i Oslo, kan du være sikker på at dette fremheves i annonsen. Ligger leiligheten derimot vendt ut mot Sinsen-krysset, blir det garantert ikke fokusert på beliggenhet i annonsen.

Skal du kjøpe bolig, er det oftest boligannonsen som avgjør om du gidder å bruke tid på å gå på visning eller ikke. Lær deg å lese mellom linjene i annonsene, så slipper du å bli skuffet på visning.

"Faktaopplysninger"

Enkelt uttrykk i annonsen skal du kunne stole på. Dette er de såkalte faktaopplysningene, som for eksempel boligareal, bruttoareal, takst, tomteareal og adresse.

Så kommer vi til de begrepene som kan tolkes. Her kan du teste om du forstår begrepene du som boligkjøper bør lære å tolke. Guiden er basert på samtaler med meglere og erfaringer fra personer som har kjøpt bolig.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.