Test av varmepumper

Svenske Energimyndigheten har testet varmepumper. Se hvilken som er best i test.

<b>BEST I SVENSK TEST:</b> IVT Nordic Inverter 12 KHR-N er fremdeles den beste luft til luft-varmepumpen, ifølge en test fra de svenske Energimyndighetene.
BEST I SVENSK TEST: IVT Nordic Inverter 12 KHR-N er fremdeles den beste luft til luft-varmepumpen, ifølge en test fra de svenske Energimyndighetene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SP Sveriges Tekniske Forskningsinstitutt tester varmepumper for den svenske Energimyndigheten.

Siden 2009 har de testet i alt 11 luft til luft-varmepunmper. De har også testet luft til vann-varmepumper, som er de varmepumpene som gir størst energibesparelse ettersom de også kan brukes til å varme vannet. En luft til luft-varmepumpe kan ikke varme vannet, men tar varme fra uteluften som den sprer inne i huset via en vifte.

Du kan lese om testen av luft til vann-varmepumper her.

Best i test

I en finsk test av luft til luft-varmepumper fra 2011, vant Toshiba. Toshiba er også representert i den svenske testen, men ikke den samme modellen som vant i Finland. Toshiba-pumpene kommer bra ut, men er ikke best i test i denne omgang.

Vi gjør oppmerksom på at testen fra den svenske Energimyndigheten er en pågående prosess, og at nye testresultater fra nye produkter stadig kommer til. Den siste pumpen som ble logget inn med testresultater, er Fujitsu ASYG09LTCB/AOYG09LTCN (september 2012). Den er ikke best i test.

Pumpen som hittil er best i test av varmepumpene som nå testes av Energimyndigheten, er stadig vekk IVT Nordic Inverter 12 KHR-N, med testresultater fra 2009. Denne selges også i Norge, og ifølge pristjenesten Prisjakt.no er laveste pris på denne akkurat nå 18.389 kroner.

Hvor lønnsom er en varmepumpe for deg? Sjekk selv ved hjelp av DinSides varmepumpe-kalkulator.

Nedenfor kan du se testresultatene og hvordan de ulike pumpene kommer ut i forhold til størrelsen på boligen. Du kan også se akkurat hvor mye du kan forvente å spare i antall kilowatt-timer, avhengig etter størrelsen på boligen og klima der du bor. Dette er viktige aspekter å ta med i betraktningen når du skal velge varmepumpe:

image: Test av varmepumper


Husk også: Det kan være mange tusen kroner å spare per år, bare ved å bytte strømleverandør. Sjekk hvem som er billigst der du bor, med DinSides strømkalkulator.

Sjekk dette før du handler


I hovedsak finnes det fire typer varmepumper; luft-luft varmepumpe, luft-vann varmepumpe, vann-vann varmepumpe og avtrekk- og ventilasjonsvarmepumpe.

Statistikk fra det svenske forsikringsselskapet Folksam viser at svært mange varmepumper går i stykker innen fem år etter at de ble kjøpt. Statistikken viser at skadene på luft-vann-varmepumpene har økt særdeles mye.

En av ti monterer varmepumpen selv. Det kan bli dyrt ...

Du kan lese mer om varmepumpetestene og få enda mer detaljert informasjon om testresultatene, ved å gå til de svenske Energimyndighetene.