<strong><b>TRE RIMELIGE VARIANTER:</strong></b> Mill CBPatio til venstre, Tristar terrassevarmer i midten og den fra Clas Ohlson til høyre.
TRE RIMELIGE VARIANTER: Mill CBPatio til venstre, Tristar terrassevarmer i midten og den fra Clas Ohlson til høyre. Vis mer

Test av rimelige terrassevarmere 2016

Er en terrassevarmer til 500 kroner god nok? Vi har sett nærmere på tre rimelige terrassevarmere, her er dommen.

Publisert
Sist oppdatert

Produktet som kanskje er så norsk som det bare kan bli (hvem andre bruker strøm på å sitte ute på verandaen når det egentlig er litt for kaldt) og som virkelig har tatt av på kafeer rundt om etter røykelovens inntog, er terrassevarmerne.

Men holder det med en rimelig variant til de småkjølige kveldene på terrassen?

Vi har testet tre terrassevarmere til rundt 500 kroner, her kan du se hvordan det gikk. Se også hva hovedforskjellen er på forskjellige typer terrassevarmere.

LES OGSÅ: Terrassevarmere i benhøyde? Sjekk testen

Slik fungerte terrassevarmerne

<strong><b>GOD VARME:</strong></b> Samtlige tre produkter varmet godt på kjølige kvelder. Foto: BERIT B. NJARGA
GOD VARME: Samtlige tre produkter varmet godt på kjølige kvelder. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Som kjent er en terrassevarmer tiltenkt bruk når det er litt friskt å sitte ute, så vi har testet de tre produktene under like forhold, på kveldstid i rundt 12-14 grader.

Samtlige tre terrassevarmere har en effekt på opptil 2000 watt. Og temperaturmessig oppleves de veldig like. Alle kan justeres fra lav, middels til høy temperatur ved å dra i en snor, og vi merker ingen større forskjeller i temperatur på de forskjellige produktene.

Her kan du lese våre erfaringer med de tre produktene.

Terrassevarmer, Clas Ohlson

<strong><b>TERRASSEVARMER FRA CLAS OHLSON:</strong></b> Best å regulere i høyden, virker mest holdbar. Foto: BERIT B. NJARGA
TERRASSEVARMER FRA CLAS OHLSON: Best å regulere i høyden, virker mest holdbar. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


2000 W, 499 kroner

Terrassevarmeren har en forståelig bruksanvisning med greie tegninger for montering av produktet.

Produktet er ganske tungt, men oppleves likevel som noe vinglete.

Av de tre har den de beste justeringsmulighetene: Terrassevarmeren kan justeres opp eller ned med totalt 30 centimeter, og er dermed mest fleksibel med tanke på justering i høyden.

Den er litt stiv ved justering av varmeelement til sidene. Man får heller ikke tiltet varmeelementet fullt så langt forover som ønskelig.

Produktet virker derimot mer solid enn de to andre, det har jevnt over en bedre finish og ingen deler i plast man er redd skal knekke av.

Vår favoritt: Selv om terrassevarmeren er litt tung, virker den også mest holdbar. Dessuten har den gode justeringsmuligheter i høyden.

Tristar, Europris

<strong><b>HØYEST:</strong></b> God varme, og kan også henges på veggen. Veggfeste følger med. Foto: BERIT B. NJARGA
HØYEST: God varme, og kan også henges på veggen. Veggfeste følger med. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


2000 W, 499 kroner

Å skru sammen denne byr på noen utfordringer, da bruksanvisningen kommer uten bilder, som burde være et minstekrav for de av oss som ikke akkurat elsker å skru sammen nye ting.

Noen smådeler virker litt lite holdbare, og en liten plasdel knakk under montering,

Dette er den høyeste terrassevarmeren, som kan justeres opp og ned - men ikke så langt ned som ønskelig fordi et av ledningfestene kommer i veien.

Det er enkelt å justere varmeelementet til sidene og å tilte forover og bakover, men det kommer ikke så langt forover som vi skulle ønske.

Leveres med veggfeste - dersom du ønsker å heller henge det på veggen.

Helt ok: Den høyeste terrassevarmeren, som også kan monteres på veggen hvis man ønsker det. Dette gjør også at den oppleves som ganske vinglete når man flytter på den. Noen av delene i plast virker lite holdbare.

Mill CBPatio, Coop Obs

<strong><b>HELT OK:</strong></b> Men enkelte deler virker veldig lite holdbare. Foto: BERIT B. NJARGA
HELT OK: Men enkelte deler virker veldig lite holdbare. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


2000 W, 549 kroner

Denne terrassevarmeren er lett å flytte på, og har gode justeringsmuligheter på selve varmeelementet, spesielt muligheten for å tilte fremover som er bedre enn på de to andre. Kan også justeres opp og ned i høyden.

Produktet har en litt «billig» finish, eksempelvis knakk ledningklemmen nesten da vi skulle sette på plass ledningen. Også noen andre deler i plast virker skjøre og lite holdbare.

Helt ok: Lett å flytte på, og gode tiltemuligheter på varmeelementet. Ellers litt enkel og virker litt lite holdbar.

LES OGSÅ:

Her får du terrassevarmer i bordbeinet
Olje eller beise terrassen?
Slik sliper du terrassen

Om terrassevarmerne

Vi har testet terrassevarmere som alle har en makseffekt på 2.000 watt.

Alle tre er jevne i pris, på rundt 500 kroner. De tre terrassevarmerne er ganske like i bruk: Alle kan justeres fra lav til middels og høy varme ved å dra i en snor.

Selve varmeelementet kan vris til sidene, og tiltes forover og bakover. Samtlige tre terrassevarmere har en veldig kort ledning, ikke minst når man fester den i ledningfestene langs stangen.

Alle tre terrassevarmerne skal ha veltesikring, som innebærer at den skrur seg av dersom den tipper. Dette har vi ikke testet i praksis.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer