Test av isnyheter

Vi har smakt på nyhetene fra Diplom-is og Hennig-Olsen, og har funnet én klar favoritt.

<b>NYHETER:</b> Vi har smakt oss gjennom disse nyhetene, samt en variant til fra Hennig-Olsen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NYHETER: Vi har smakt oss gjennom disse nyhetene, samt en variant til fra Hennig-Olsen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om vårvarmen ikke er helt på plass ennå, er isnyhetene fra de største produsentene på vei ut i butikk. Dinside har smakt seg gjennom gjennom tilsammen åtte nyheter:

Seks småis, som selges enkeltvis, og to varianter som kun selges i Multipack. Og mens noen av nyhetene er heller skuffende, er det også noen favoritter å finne blant årets isnyheter.

Alles favoritt! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Alles favoritt! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
BARNEFAVORITT: Hakkebakkeskogen-is for de minste falt også i smak hos de voksne. Figurer til dukketeater følger også med. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BARNEFAVORITT: Hakkebakkeskogen-is for de minste falt også i smak hos de voksne. Figurer til dukketeater følger også med. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Les også hvilke is vi likte best i fjor, som fortsatt er å finne i isdisken.

Klar testvinner

Juryen består av totalt fire personer med forskjellige smakspreferanser, og vi har smakt oss gjennom åtte isnyheter fra de to store, landsdekkende produsentene Diplom-is og Hennig-Olsen. Alle fire har én klar favoritt blant årets nyheter: Oreo vaniljeis.

- Denne var veldig god, den vil jeg kjøpe igjen, lød et samstemt smakspanel.

Også nyheten for de minste fra Hennig-Olsen i såkalt multipack, Hakkebakkeskogen-is med smak av appelsin eller jordbær, ga smakspanelet en positiv overraskelse. Ofte er slike små pinneis heller kjedelige, men her får Hennig-Olsen skryt for å ikke undervurdere den yngste målgruppen.

- Denne frister selv mor og far, er konklusjonen.

Dessverre var det flere andre av nyhetene som ikke nådde helt opp, men derimot smakte kunstig, søtt eller ganske så kjedelig.

Under kan du lese enkeltomtaler av alle de testede produktene:

Hennig-Olsen, 74 gram. Pris ikke klar.
Hennig-Olsen, 74 gram. Pris ikke klar. Vis mer
BEST I TEST: Oreo Vaniljeis fra Hennig-Olsen
BEST I TEST: Oreo Vaniljeis fra Hennig-Olsen Vis mer


Oreo Vaniljeis

Denne nyheten fra Hennig-Olsen vekket begeistring hos samtlige i smakspanelet.

Den har en god og kremete fløteis, som er passe søt. Kjekskremmerhuset er godt og sprøtt, selv om det på tross av den sjokoladebrune fargen ikke smaker noe særlig av verken Oreo eller sjokolade.

Mye god sjokolade i bunnen av kjeksen.

Kjeksbitene inni isen er myke, en konsistens det er litt delte meninger om. Men likevel, alt i alt er denne isen så god at alle fire smakere gjerne kjøper den igjen.

Hakkebakkeskogen vaniljeis med appelsin eller jordbær

Hennig-Olsen, 15x32 gram Pris ikke klar. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Hennig-Olsen, 15x32 gram Pris ikke klar. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


En overraskende god «barne-is», som kommer i to utradisjonelle varianter: Vanilje-is med appelsin og gulrot, og vanilje-is med jordbær og rødbete.

Isen både ser fristende ut, og smaker friskt og godt. Kombinasjonen av fløteis med god konsistens, og det friske overtrekket, er veldig vellykket. Pluss for at isen har fruktsmak hele veien nedover.

En is tilpasset de minste, som mor og far gjerne forsyner seg av. Selges kun i multipack.

Kroneis karamell

Diplom-is, 76 gram, pris ikke oppgitt.
Diplom-is, 76 gram, pris ikke oppgitt. Vis mer


Dette er en god karamell-is, men den krever at du er glad i karamell! Både selve isen har karamellsmak, og det er myk karamell midt inni. God og sprø kjeks. Litt for nøttete karamellsmak for enkelte i panelet. Likevel:

- Her får du det de lover, er dommen, nemlig karamell fra topp til tå.

Samtidig er det ingen tvil om at det fins enda bedre karamellis i isdisken fra før. Dermed får denne en firer på terningen. Isen selges også i multipack.

LES OGSÅ: Så mye mindre er isen når du kjøper flere i slengen

Créme Sommerbær

Hennig-Olsen, 110 ml. Pris ikke oppgitt
Hennig-Olsen, 110 ml. Pris ikke oppgitt Vis merNyheten fra Hennig-Olsen er litt skuffende etter første bit. For mens bildet på emballasjen viser vaniljeis med bær i, er isen under sjokoladetrekket helt rosa.

Isen har fin konsistens, men ikke alle er like overbegeistret for smaken, som kan minne om tradisjonell jordbæris.

Den mørke sjokoladen er veldig god og kommer i et tykt lag, som passer godt sammen med smaken på isen.

Enkelte i testpanelet syns dette er veldig godt, andre syns det blir for søtt.

Dugg Fruit Sorbet jordbær&granateple

Hennig-Olsen, 100 gram. Pris ikke oppgitt.
Hennig-Olsen, 100 gram. Pris ikke oppgitt. Vis merDenne isen treffer godt hos enkelte, som bruker lovord som «himmelsk» og «nydelig» for å vise sin begeistring.

Andre i smakspanelet syns det blir for søtt. For mens de første munnfullene av isen smaker friskt og godt, smaker det søtere jo mer man spiser. Deler av smakspanelet syns også smaken er litt for kunstig.

Nyheten fra Hennig-Olsen har en fin konsistens, men minner mer om tradisjonell fløteis enn sorbet, som det egentlig er.

Royal Pistasj

Diplom-is, 80 gram. Pris ikke oppgitt.
Diplom-is, 80 gram. Pris ikke oppgitt. Vis merGleden over å få smake på denne isnyheten forsvant fort. For selv om det er flere som i utgangspunktet syns pistasj-is er fantastisk godt, falt ikke denne isen i smak.

Den smakte nemlig ikke som pistasj-is skal.

- Æsj, dette smaker mandelessens og marsipanbrød, lyder dommen.

Altså bør du være glad i marsipan for å like denne isen. God sjokolade og nøtter, men som pistasj-is oppfyller ikke denne nyheten jobben.

LES OGSÅ: Er det pistasj i pistasj-is?

Smeltis jordbær

Diplom-is, 125 gram. Pris ikke oppgitt.
Diplom-is, 125 gram. Pris ikke oppgitt. Vis merFor de som liker tradisjonell, «norsk» jordbær-is er dette sikkert full klaff, men for resten av oss er dette lite å skryte av.

- Det har ingenting med jordbær å gjøre, lyder et samstemt smakspanel.

Jordbærisen smaker kunstig og søtt, og konsistensen på isen er dessuten litt kornete.

Denne varianten er for de som velger jordbæris når de spiser Tress. Andre bør heller velge en annen is.

Jubelis

Diplom-is, 20x27 gram. Pris ikke oppgitt.
Diplom-is, 20x27 gram. Pris ikke oppgitt. Vis merJubelis med smak av vanilje og bringebær er nyheten som kommer i multipack-eske fra Diplom-is, som etter emballasjen å dømme er beregnet på de minste isspiserne.

Smaken er dessverre deretter. Vaniljevarianten er veldig kjedelig og nøytral, og en vandig og litt seig konsistens gjør at de små pinnene ikke minner om fløteis.

Varianten med bringebær kommer hakket bedre ut hos smakspanelet, men det er ikke snakk om noen større begeistring her heller.

- Det smaker og lukter kunstig, lyder dommen.

Heller ikke det tynne laget med sjokolade på toppen av isen hjelper med å løfte produktet. Selges kun i multipack.

Er du ikke helt i modus for is så tidlig på året, bør du sjekke de andre dagligvarenyhetene, og Dinsides tester av diverse ferdigretter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!