Test: Angel Juicer

Dette må være alle juicepressers mor. Synd den tar så lang tid å gjøre den ren.

Angel Juicer kan presse melk ut av nøtter. Men den kommer ikke inn på kjøkkenet mitt igjen. Foto: Per Ervland
Angel Juicer kan presse melk ut av nøtter. Men den kommer ikke inn på kjøkkenet mitt igjen. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juicemaskiner til hjemmebruk blir stadig mer avanserte, og vi juicer ikke lenger bare epler og appelsiner. Nå slenger vi også oppi broccoli, rødbeter, agurker og selleri. Vi juicer ingefær med gulrøtter og epler, vi juicer lime og mynte, ja til og med avocado kan det presses juice og ikke olje ut av med de beste maskinene.

Angel Juicer skal ikke bare kunne juice frukt, bær, grønnsaker og urter: Hvetegress og mandler skal også (med litt hjelp) forvandles til flytende føde. Vi har testet.

Presse eller sentrifugere? Vi har sett nærmere på forskjellene.

Alle juicepressers mor

Førsteinntrykket av Angel Juicer er bunnsolid. Chassiset og alle delene i pressen er i metall, så her trenger vi ikke være redde for å ødelegge noe. Dette er en maskin som mener business! Maskinen veier mye, og står stødig på benken på gummiføtter. Den kommer ferdig montert, så alt vi trenger å gjøre er å plugge i ledningen og skru maskinen på. I tillegg til av- og påknappen har juiceren tre enkle funksjoner: Start, stopp og revers.

Selve trakten som vi skal legge frukt, grønt et cetera i, er relativt smal, så her må man regne med mye oppkutting i forkant. Den forrige versjonen av juiceren var visstnok litt bredere, men av sikkerhetsmessige hensyn (du vil ikke juice hverken dine eller barne-fingre!) er den nå litt smalere.

Les også vår test av Wilfas juicepresse

I bruk

Angel Juicer leker ikke juicepresse. Her har vi lettet litt på lokket, for å vise hva som skjer når juicen pipler ut av pressen.  Foto: Per Ervland
Angel Juicer leker ikke juicepresse. Her har vi lettet litt på lokket, for å vise hva som skjer når juicen pipler ut av pressen. Foto: Per Ervland Vis mer


Angel Juicer er rett frem i bruk. Nå har vi brukt ulike juicepressere før, og denne fungerer på akkurat samme måten: Kutt opp frukt og grønt i passende biter, skjær vekk skall eller steiner som kan lage usmak; putt det ned i trakten og la pressen jobbe.

Vi har juicet epler, pærer, appelsiner, grapefrukt, spinat og broccoli, rødbeter, gulrøtter og ingefær. Blant annet. I tillegg måtte vi prøve med mandler, som vi fikk anbefalt: Vi la dem i bløt over natten, og presset om morgenen. Og jadda: Det ble mandelmelk.

Det følger også med en pinne som du kan hjelpe maten ned i pressen med, og denne måtte vi bruke endel. Spesielt når vi juicet hardere mat som gulrot eller mandler - og når vi prøvde oss på litt mer fluffy matvarer som spinat og ulike urter. (Tips: Det lønner seg å la disse etterfølges av en fastere frukt- eller grønnsaksbit, så går de lettere igjennom.)

Den aller mykeste frukten kan noen ganger være litt vanskelig å juice, og du kan oppleve at skallet setter seg litt fast i pressen. Dersom du juicer mye blåbær, for eksempel, kan du derfor bytte ut forstykket med et tilnærmet identisk ett med litt større huller, slik at saften går lettere ut.

Juiceren lager relativt mye lyd, så har du lydvare familliemedlemmer er ikke dette maskinen du slår på grytidlig om morgenen. Når det er sagt: Når du presser juicen, i motsetning til å sentrifugere den, skiller den seg ikke på samme måte som sentrifugert juice gjerne gjør, så du kan lage opp endel juice når du først er i gang, og la det stå i kjøleskapet til senere - om juicen du lager tåler å stå. (Eplejuice, for eksempel, blir fort brun, med mindre du tilsetter sitron samtidig.)

Her kan du se hvordan den er i bruk:


En ¤%&/()*§ vaskejobb

Problemet med Angel Juicer er imidlertid at det er en stor operasjon å få den ren. Vi luktet lunten da vi så at det fulgte med to spesialredskaper for å vaske den. Det ene har til og med to funksjoner (børste i den ene enden, skrape i den andre). Og dessverre hadde vi rett.

I tillegg til at det ikke er like lett å demontere maskinen kjapt (de to "presserne" ble ikke sittende igjen på maskinen for enkel fjerning, de fulgte med traktstykket) er det uendelig med kriker og kroker som fruktkjøtt, trevler, fiber et cetera kan sette seg fast i.

Og det gjør det.

Vi vasket og vi vasket, og vi har vasket. Så mye arbeid var det med rengjøring av vi til slutt vegret for å bruke maskinen.

Vi lar videoen snakke for seg selv.

Sverger du til kaffe og ikke til juice om morgenen? Se vår samleside om kaffe, med kaffetrender og tester av ulike kaffemaskiner

Konklusjon

Dette er juiceren for deg som virkelig mener business. Den er av det mest solide vi har prøvd til hjemmebruk, og kan virkelig presse saft ut av mandler (når de har ligget i vann noen timer først). Når det er sagt: Du må være så interessert at du orker ritualet med å skrubbe og vaske den i fem-ti minutter hver eneste gang du bruker den.

Dette er altså ingen juicer for oss, selv om den sikkert vil passe fra for de som er kronisk bitt av basillen og juicer alt de kommer over.

Er du ikke bitt av basillen, men vil bli det anbefaler vi at du starter med en litt enklere modell, for å se om dette er noe for deg, eller om det bare er nok en kjøkken- eller diettdille som kommer til å gå over om et par uker. Knappe 7.500 kroner er alt for mye å betale for en dings du bare orker å bruke et par-tre ganger i året.

Dette er rett og slett årsaken til at vi har valgt å gi Angel Juicer terningkast to terningkast. Når det kommer til ytelse er den nemlig en ener. Den kan juice ting du ikke viste kunne bli flytende, og vi er mektig imponert.

Problemet er altså: Det er så tidskrevende og knølete å vaske den opp at for oss, og absolutt alle dem vi har vist maskinen (og rengjøringsprosessen) frem til er konklusjonen klar: "Denne kommer ikke inn på kjøkkenet vårt. Det der styret orker jeg ikke mer enn et par ganger i året."