Teppet som redder festen

Skaper en helt spesiell effekt.

<strong>ORIGINALT TEPPE:</strong> Du er verken full eller sjøsyk, men det kan nok føles slik når teppet får spille sammen med spesialbordet. Da vil karpefiskene på <em>The "Magic Carp-pet"</em> nemlig svømme avgårde ... Foto: ClarkeHopkinsClarke Architects
ORIGINALT TEPPE: Du er verken full eller sjøsyk, men det kan nok føles slik når teppet får spille sammen med spesialbordet. Da vil karpefiskene på The "Magic Carp-pet" nemlig svømme avgårde ... Foto: ClarkeHopkinsClarke ArchitectsVis mer

Magiske tepper - det gir en klang av orienten, Aladdin, ånder i lamper og flyturer utenom det vanlige. Teppet på bildet har et magisk navn, men ser ved første øyekast ikke ut til å bære det med opplagt stolthet. Men luven kan bedra: The "Magic Carp-pet" er faktisk pittelittegranne forunderlig.

Her er flere tepper som ikke er akkurat hva de ser ut som

Bordet må med

Teppet er designet av John Leung for ClarkeHopkinsClarke Architects, og kommer ikke til sin rett uten at det følges av et helt spesielt bord. Men med disse to i stua, har du garantert sikret deg neste familieselskaps store snakkis.

Se den animerte videosnutten nedenfor, så blir det lettere å forstå hvordan det tar seg ut.

Hold teppene fine: De beste støvsugerne

Spesiell effekt

Fiskene på teppet, som skal forestille karpefisker, blir "levende" gjennom at teppet og bordet sammen skaper et moarémønster. Dette forklares i Store norske leksikon som mønstre som fremkommer ved overlagring av to nesten identiske grunnmønstre som begge veksler regelmessig mellom lys og mørke eller i forskjellige farger.

Teknikken brukes gjerne i illustrasjon av fysiske og matematiske problemer, eller til materialanalyser. Det finnes også utallige mønstre som er laget kun for å demonstrere effekten. Et bildesøk på Google gir oss noen eksempler.

De fleste av oss har nok sett slike mønstre på TV, for eksempel når noen har på seg en litt for smårutet jakke. Da skyldes effekten at linjedannelser under bildetegningen på skjermen virker sammen med det avbildede mønsteret.


Se mer hos designerne, som dessverre verken oppgir om produktet er i produksjon, eller evt. hvor du kan kjøpe og til hvilken pris. Vi antar derfor dette per nå er på konseptstadiet.

Mer opptatt av det som er under teppet? Her er den store gulvguiden