Tenner på designer-TV

SEXY: På 70-tallet var de brune, i 80-årene hvite og på 90-tallet svarte. Nå skal TV'ene ha sølvfinish i metall - pluss - o drøm - henge flatt på veggen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Folk har nemlig innsett at også tingene rundt dem kan forurense. De svarte kolossers tid i hjemmet er forbi.

På Akers Mic i Oslo merker de tydelig at folk er mer opptatt av hvordan ting ser ut. Nå skal det være sexy Hi-Fi. Men også TV'er skal se bra ut.

Eksploderer

Gunnar Falk på Akers Mics HiFi-avdeling i Oslo. (Foto: Dag Yngve Dahle).
Gunnar Falk på Akers Mics HiFi-avdeling i Oslo. (Foto: Dag Yngve Dahle). Vis mer

- Markedet for TV og HiFi med god design er i ferd med å eksplodere nå. Særlig folk som har passert 40 er mer opptatt av at utseendet enn prisen, sier Gunnar Falk, avdelingsleder på Akers Mic.

Nå er TV'en blitt et møbel man også skal like når TV'en er slått av. Og fortsatt er det flest damer som er opptatt av dette.

- Svært mange kjøp blir det ikke noe av når mannen, etter først å ha sett seg ut en TV, kommer hit med kona. Damene er opptatt av størrelsen, men når det gjelder TV'er vil de ha det smått - helst ikke mer enn 28 tommer, sier Falk.

Plasma for alle

Gutta vil derimot ha større skjermer, gjerne 32 tommers widescreen til 15 - 25.000 kroner eller aller helst plasmaskjermer. For selv om prisene synker sakte, er plasma fortsatt forbeholdt de rike.

- Hittil har de fleste plasmaskjermene i Norge vært på 42 tommer. Om kort tid kommer 32 tommers plasmaskjermer på markedet i Norge. Disse vil koste rundt 60.000 kroner - mot vel 100.000 for 42-tommere, sier Ole-Vidar Andersland i marketingavdelingen i HiFi-klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

BREDT.Slik strekkes vanlige TV-bilder på en widescreen-TV. TV'er med zoom minsker problemet, men bildet er likevel noe strukket. Ved programmer/filmer i widescreen-format, deriblant DVD-filmer, strekkes ikke bildet.
BREDT.Slik strekkes vanlige TV-bilder på en widescreen-TV. TV'er med zoom minsker problemet, men bildet er likevel noe strukket. Ved programmer/filmer i widescreen-format, deriblant DVD-filmer, strekkes ikke bildet. Vis mer

I HiFi-klubben ser de at kundene også etterspør andre ting.

Mange kjøper for eksempel tilhørende stativ/bord i samme design som TV-apparatet.

- Andre vil ha TV'er hvor man kan skifte ut frontdekslet. Nå leveres modeller med løse deksler i både rødt, grønt, gult og blått, sier Andersland.

Vis meg de heftige designer-TV'ene som selges i Norge

eller gå direkte til vår bildespesial med fete plasma-TVer fra utlandet.