Telysene som burde vært påbudt

Levende lys øker faren for boligbrann, så hvorfor ta sjansen når det finnes alternativer?

Alle de seks telysene og ladestasjonen til Philips-settet. Her lader du altså alle lysene på en gang. Foto: Produktbilder - Philips
Alle de seks telysene og ladestasjonen til Philips-settet. Her lader du altså alle lysene på en gang. Foto: Produktbilder - Philips Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er dessverre et faktum at desember måned i snitt har dobbelt så mange boligbranner som resten av året. Heldigvis finnes det mange alternativer for deg som har lyst til å bytte ut de levende telysene, og i denne runden har vi sett på to av dem.

Telys fra Philips

Blant de store aktørene er det spesielt Philips som har satset tungt på LED-lys, og de har hatt produkter på markedet i flere år allerede. Årets modell har fått den ualminnelig kryptiske koden Imageo 69126, og i pakken får du seks telys i frostet glass, samt en tilhørende ladeplate.

Størrelsen på telysene er forøvrig helt lik ordinære telys, så har du egne beholdere kan du altså plassere LED-lysene fra Philips i dem også.

Når lysene er oppladet skal de gi lys i inntil 20 timer, noe som stemmer bra med vår egen erfaring. Vi liker også at LED-diodene blafrer, det gjør nemlig at lyset minner om flammen fra et ekte telys.

LED-lyset hos Philips blafrer, og gjør dermed at det ser helt ekte ut på avstand. Foto: Produktbilder - Philips
Alle de seks telysene og ladestasjonen til Philips-settet. Her lader du altså alle lysene på en gang. Foto: Produktbilder - Philips
Ladestasjonen til Philips-settet. Her lader du alle lysene på en gang. Foto: Produktbilder - Philips

Lysene slås ganske enkelt av og på ved å holde dem opp ned, og siden de alltid er kjølige kan de også fint betjenes av familiens minste. Vi gir ekstra pluss i margen for at lysene både kan brukes innendørs og utendørs, men hver klar over at utendørs bruk når det er kaldt - vil tappe batteriet langt raskere enn ved innendørs bruk.


Foreløpig har vi ikke sett dem i så mange norske butikker, men Lampehuset har en litt eldre modell inne. Settet vi testet fås blant annet kjøpt fra Pixmania til 442 kroner per sett. Husk dog at fraktkostnader her vil komme i tillegg.

Priskuppet

Synes du Philips-settet blir for dyrt er det likevel ingen grunn til å fortvile, for på Skeidar fant vi fant dette svært billige settet.

Skeidars alternativ er svært rimelig. Foto: Skeidar.no
Skeidars alternativ er svært rimelig. Foto: Skeidar.no Vis mer


Disse telysene er riktignok ikke oppladbare, men for kun 17 kroner får du altså to lys, hvor batteritiden er på hele 100 timer.

Lysene slås enkelt på via en knapp på undersiden, og også her skal det være en blafreeffekt.

Har du andre forslag? Del det med oss i debatten!