Dagens kinaprodukt

«Teipen som kan bære murstein!»

Reklamevideoen for denne dobbelsidige teipen ser helt usannsynlig ut. Vi måtte bare teste selv.

STERKE SAKER: Som du ser i videoen over, er det snakk om en sterk teip, men ved gjenbruk bør du være på vakt. Video: Bjørn Eirik Loftås / Dinside.no Vis mer

Det begynner å nærme seg 2020, året alle som handler mye dill og dall fra AliExpress, Ebay, Wish og de andre handleportalene på den store interwebben, gruer seg til.

Da opphører den mye omdiskuterte momsgrensa på 350 kroner, noe som vil gjøre billige dingser fra Kina mye dyrere.

Skal du kjøpe noe fra utlandet, bør du derfor gjøre det nå - og Dinside har intensivert handletempoet denne sommeren, rett og slett for å gi deg flere anbefalinger - og advarsler - før timeglasset renner ut.

Magisk, supersterk gjenbruks-teip

I dag har turen kommet til produktet Multi-Function Nano Magic Tape. Du har muligens sett reklamen selv, i Facebook- eller Instagram-feeden din. I videoen kan du blant annet se at noen tilsynelatende først fester teipen til en murvegg, hvorpå de fester en krakk og stabler murstein oppå.

Og ikke nok med det; teipen skal kunne gjenbrukes ikke mindre enn 600 ganger! Du bare skyller den under springen etter bruk, lar den tørke, og vips - så er den klar til bruk igjen. Det høres jo helt koko ut.

Har du ikke sett reklamevideoen? Her er den:

Video: Pushbest.comVis mer Vis mer

Som vanlig var prisen mye høyere i Instagram-annonsen enn på Ebay, og vårt eksemplar på to meter betalte vi litt over 30 kroner for. Og da var fraktomkostningene fra Shenzhen i Kina som vanlig inkludert.

Allerede 14 dager senere, lå tapen i postkassen, og vi skyndte oss hjem for å teste ut.

Gummiaktig med lim som slipper

Teipen er gummiaktig i konsistensen og omtrent 2 millimeter tjukk. På den ene siden er det et beskyttende plastbelegg. Dermed kan du klippe av ønsket lengde, klistre på den overflaten du ønske å henge noe på, og dra av plastbelegget. Deretter er det bare å hekte på hva hva enn du vil henge opp.

TRYKK OG DRA AV: Plastbelegget sørge for at du enkelt kan massere teipen fast mot underlaget. Foto: BJørn Eirik Loftås
TRYKK OG DRA AV: Plastbelegget sørge for at du enkelt kan massere teipen fast mot underlaget. Foto: BJørn Eirik Loftås Vis mer

Vi klippet av en fire centimeter lang bit og klistret den på en dør, hvorpå vi hengte et (kaldt) strykejern. Og jovisst, det satt skikkelig godt! Vi turte ikke å la det henge der for lenge, men i videoen øverst kan du se at vi måtte bruke ganske mye kraft for å få det av. Det var heller ikke noen limrester på jernet etterpå, noe som er svært positivt.

HANG GODT: Et strykejern er ganske tungt, men det satt som støpt med bare en liten bit av teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HANG GODT: Et strykejern er ganske tungt, men det satt som støpt med bare en liten bit av teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Så var ulykken et faktum

Teipen skal jo være gjenbrukbar, så nå fant vi fram en salatbolle i hardplast og trykket bunnen av bollen mot teipen. Den satt også tilsynelatende svært godt, så da lot vi den like gjerne henge. Men etter en times tid gikk den i gulvet med et smell og knakk i to.

Da hadde vi akkurat rukket å glemme at den hang der, så hele familien skvatt skikkelig av det uforklarlige bråket fra kjøkkenet.

NO MORE SALAT: Slik gikk det med salatbollen etter en time i klisteret. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NO MORE SALAT: Slik gikk det med salatbollen etter en time i klisteret. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her burde vi rett og slett hatt mer teip, men vi mistenker også at lime-effekten var noe redusert etter runden med strykejernet. Våre gode teorier til tross, hendelsen ble ikke godt mottatt av familiens salat-ansvarlige.

Neste punkt på testprogrammet var å ta av teipen og skylle den under kaldt vann. Det høres helt koko ut, men produsenten lover at teipen skal kunne skylles, tørkes og gjenbrukes inntil 600 ganger. Og ganske riktig, etter å ha tørket, var klisteret tilbake og denne gangen klistret vi den på kjøleskapet.

SKYLLES: Smuss og skitt forsvinner når du skyller teipen under springen. Dermed kan teipen gjenbrukes, men ikke med like god styrke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SKYLLES: Smuss og skitt forsvinner når du skyller teipen under springen. Dermed kan teipen gjenbrukes, men ikke med like god styrke. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det var imidlertid helt tydelig at styrken var vesentlig redusert, og teip-biten klarte ikke å holde en boks med tomater i mer enn noen sekunder. Den satt likevel meget godt fast i kjøleskapdøra - noe du også kan se i videoen øverst.

Best til lettere ting

Men: Gjenbruk av teipen fungerer faktisk meget bra på lette ting. Den samme teipbiten brukes nå til en temperaturmåler på veggen, og der har den hengt i tre uker - uten å vise noen tegn til svikt.

I tillegg har vi teipet opp en ringeklokke rett på murveggen, også den har hengt der i tre uker - vel å merke med teip rett fra rullen. Om den også sitter der gjennom vinteren, blir spennende å se. Enn så lenge har vi sluppet både skru- og borehull.

DING DONG: Ikke noe problem å feste ringeklokka med teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DING DONG: Ikke noe problem å feste ringeklokka med teipen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Du finner teipen hos en rekke forhandlere på Ebay, vi betalte 33 kroner for en rull med to meter teip. Og selv om den ikke viste seg å være helt magisk, har vi definitivt ikke angret på kjøpet.

Dagens kinaprodukt: Startside

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!