Taper eller vinner du?

Slik kan du går frem for å finne ut om du taper eller tjener på oppussingsobjektet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Finn ut hvor mye oppussing som trengs. Holder det med kosmetiske endringer, eller må du gjøre tekniske inngrep på bad, kjøkken eller på det elektriske anlegget? Først når det er snakk om tekniske inngrep, blir oppussinga virkelig dyr.
  • Finn ut om du kan gjøre oppussinga selv, eller om du må leie fagfolk. Må du leie fagfolk til store jobber, er det ifølge meglerne store sjanser for at regninga blir så høy at kjøpet ikke lønner seg.
  • For å finne den reelle prisen på oppussingsobjektet, må du finne samlet pris etter oppussing. Sammenlign denne prisen med gjennomsnittlig kvadratmeterpris i samme område. Ligger samlet pris etter oppussing mye over gjennomsnittet, er dette trolig et tapsprosjekt.

    Men husk at din leilighet vil være nyoppusset etter at jobben er gjort. Hvis prisen ligger noe over gjennomsnittlig kvadratmeterpris, er det ingen krise. Din leilighet har trolig høyere verdi fordi den er nyoppusset.

  • Spørsmålet blir da hvordan du finner ut hvor mye oppussinga vil koste. Her er tipset å sjekke priser hos håndverkere. Meglerne har ofte et begrep om hva oppussinga koster, men bli ikke overrasket om de runder av nedover.

    Et annet tips er å sjekke taksten. Takstmannen skal skrive hva han trekker i verdi på grunn av manglene. Husk at takstmannen neppe trekker ned verdien på grunn av stygg farge på veggene.

  • Artikkelen fortsetter under annonsen