Bilde: <A HREF="http://home.c2i.net/angelshag/mainpage.htm" target="_top">Anne Angelshaug</A>.<br />
Bilde: Anne Angelshaug.
Vis mer

Taper du i boligkampen? Kupp visningen!

BOLIG: Er du lei av å stå i kø på visningen, og av å tape den ene budrunden etter den andre? Hvorfor kjøper du ikke like godt boligen før visningene starter?

Når omsetningshastigheten i et område er høy, møter de fleste som går på visning av og til stengte dører og skilter som forteller at boligen allerede er solgt. I stedet for å ergre seg over avlyste visninger, bør du satse på å være en av dem som sørger for at visningen blir avlyst.

Ring rundt til meglerne

Å komme den åpne den åpne visningen i forkjøpet, krever ikke noen voldsom egeninnsats. Et par telefoner, og et våkent blikk mot markedet, kan være nok.

De fleste meglere har salgsoppdraget klart i god tid før visningen annonseres. Det kan derfor være lurt å ta jevnlige telefoner til meglerne for å få oppdatert informasjon om aktuelle boliger.

Følg med på Internett

Flere og flere meglere presenterer også boliger til salgs på Internett. De fleste legger prospektene ut på Internett før de annonseres andre steder. Vil du lese mer om boligannonsører på Internett, kan du klikke her: Finn bolig på nettet

Advokat Thorbjørn Ek som driver et eiendomsmeglerforetak under eget navn i Oslo, forteller at noen av boligene de selger kun annonseres på Internett.

Også hos Gunnar Krogsveen på Majorstuen i Oslo forteller de at boliger selges etter kun å ha vært annonsert på Internett. Du går derfor glipp av attraktive objekter dersom du bare benytter deg av avisannonsene under boligjakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ring selger

Dersom du har fått informasjon om en interessant bolig, bør du ta kontakt med selger og prøve å få til en privat visning. Sjansen er stor for at selger ikke ser frem til å ha huset fullt av fremmede under visningene, og dermed gir deg muligheten til å kikke på boligen i håp om å at du kommer med et godt bud før visningene starter.

Du kan også gå om megleren for å få til en slik privat visning. Argumenter med at du ikke har anledning til å møte til de bestemte visningstidspunktene, men at du er svært interessert. Alle meglere vi har snakket med sier at de mer enn gjerne er med på å arrangere en privat visning. Særlig om kjøperen virker svært interessert.

Tidlig bud og kort frist

Du kan prøve å gi bud så snart du har sett boligen. Det kan lønne seg å gi en relativt kort frist for aksept på slike bud. Dersom selger syns budet er godt er det mulig at han aksepterer dette for å slippe ytterligere visninger. Husk at de fleste meglere skal ha betaling fra selger for utgifter til visninger.

Trenger du flere tips til hvordan du kan vinne fram i den hektiske budrunden, kan du klikke på denne linken: Slik vinner du budrunden

Kjenn selgers stilling

Sett deg inn i selgers posisjon. Dersom du har inntrykk av at selger har dårlig tid, bør du presse på for å få en tidlig avgjørelse. Virker det derimot som om selger kun tester markedet, kan du risikere å miste muligheten dersom du presser for hardt.

Noen selgere har kanskje også ideer om hvilke mennesker som bør overta deres "livsverk". Dersom du aner at selgeren er svært stolt over sitt boligverk, er det dårlig taktikk å sable ned de lilla veggene og det rosa toalettet på visningen. Høflighet skader aldri.