Ta kontroll over isen i hagen

Fortauene i byen får du ikke gjort så mye med, men det er ingen grunn til at du skal gi Bambi konkurranse på isen når du er hjemme.

<b>Nei, ikke slik:</b> Nå bør du sørge for å bunkre opp, slik at du slipper å skli hjem i vinter. Foto: Colourbox.com
Nei, ikke slik: Nå bør du sørge for å bunkre opp, slik at du slipper å skli hjem i vinter. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal ikke mer til enn litt snø, litt regn, og litt kulde, før det virker som om ens samlede bekjentskapskrets på jobb, Twitter og Facebook har bikket pensjonsalder. Oi, som de faller og oi så vondt det gjorde i hoften og halebeinet.

Vi kan le av bambi- og bananskallfall på glattisen, men legevaktene kan nok snart melde om rekordlange køer. Og det er ingen grunn til at du skal bidra til den statistikken.

Her har vi samlet et knippe smarte tips til hvordan du skal få sklisikker vei ut og inn av boligen din.

Måk, måk, måk

Det smarteste du gjør for å unngå at det iser til utenfor hos deg, er å rydde unna snøen. For har du fjernet snøen, er det jo ikke så mye som kan smelte og fryse på igjen. Og slik værmeldingen ser ut fremover, er det nettopp dette vi har i vente fremover mot jul. Litt snø og kulde. Litt regn og mildvær. Litt snø og kulde. Litt regn og mildvær. Og plutselig ligger du der.

Skulle isen først legge seg, har du et par alternativer: I hovedsak kan du velge mellom salt og stein. Salt smelter bort isen, mens stein gjør underlaget ruere, slik at du ikke skal gli. De siste årene har det også kommet et par andre varianter på markedet, som for eksempel Ice-Crust.

Før du velger hvilken variant du skal gå på, er det greit å ha tenkt igjennom hva du ønsker skal ligge igjen i hagen eller oppkjørselen når snøen har smeltet: Sand eller singel du må koste bort - eller salt.

Les mer om dette i vår store strøguide

Garantert snøfritt

Selv om du måker, strør og salter aldri så mye; det er fortsatt en viss risiko for at du kan skli. Og hvem vil vel ha saltrenner på støvlene og plukke singel fra hellene hele våren?

Det finnes et garantert snøfritt alternativ, men det koster. Du kan rett og slett bruke strøm for å smelte snø og is. Det aller mest effektive er nok å legge varmekabler i oppkjørselen og inn til boligen. Men det finnes også løsninger som er litt mer tilgjengelige for folk flest - og ikke minst, enklere å få til nå før foreldre og besteforeldre kommer på julebesøk: varmematter.

Vi har tidligere omtalt Isfritt, her får du varmematter fra drøye 2.000 kroner meteren - og de har til og med en gegen løsning for trappetrinn.

Les mer: Garantert tørrskodd og sklisikker vinter

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!